időjárás 24°C Emese, Sarolta 2022. július 5.
logo
A Margitszigeti Színház lemondta Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő fellépését

A megdöbbentő fellépés után gyors döntés született + videó

Magyar Nemzet
2022.05.18. 22:00 2022.05.18. 23:46
A megdöbbentő fellépés után gyors döntés született + videó

A Margitszigeti Színház arról tájékoztatta a nyilvánosságot, hogy lemondta Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő fellépését – adta hírül az OTS. A döntésre azért került sor, mert az intézmény vezetése Ljubov Nepop magyarországi ukrán nagykövet asszony leveléből arról értesült, hogy a zongoraművésznő az orosz agresszorok által megszállt Mariupolban 2022. május 9-én koncertet adott.

A színház közleménye megdöbbentőnek nevezi a művésznő megnyilvánulását, s leszögezi, fellépésével Lisitsa, a világ nemzeteinek álláspontjával szemben, egyértelműen kinyilvánította az orosz agresszor melletti szimpátiáját.

A Margitszigeti Színház Nonprofit Kft. határozottan elutasítja a zongoraművésznő állásfoglalását, egyetértve Magyarország és a nemzetközi közösség hivatalos véleményével, mely minden tekintetben elítéli Oroszország – rengeteg civil áldozattal járó – Ukrajna elleni háborús agresszióját. 

Ezért a színház Valentina Lisitsa 2022. június 3-i margitszigeti koncertfellépését azonnali hatállyal lemondta és a menedzsmentjével kötött szerződéstől eláll, egyúttal mély együttérzését fejezte ki az Ukrajnát sújtó háború borzalmai miatt.

Borítókép: Valentina Lisitsa ukrán zongoraművésznő (Fotó: Wikipédia)

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.