A zenetanulás lélekgazdagító ereje

Zenei programsorozat indul szombaton a ZeneVarázslat Mozgalom és az Egyszülős Központ együttműködésében, Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész szakmai vezetésével. A június 18-i ZeneVarázslat nap az egész évben zajló Lélekkapu című zenei mentorprogram nyitóeseménye. A kezdeményezés célja, hogy minél szélesebb körben megismertesse a klasszikus zene szépségeit és értékeit, kedvet ébresztve a gyermekekben a zenetanuláshoz.

2022. 06. 16. 9:02
null
Fotó: Bielik István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Reggel 9 órakor közös zenéléssel kezdődik a program a budapesti Egyszülős Központban, majd 13 órától Várnagy Andrea és lánya, Farkas Lili zeneakadémiai hallgató ZeneVarázslat négykezes zongorakoncertjét hallhatják az érdeklődők. A ZeneVarázslat koncert olyan különleges interaktív program, amely során négykezes zongoraművek magyar költők verseivel összekapcsolva segítenek megérteni, mit is üzennek a zeneszerzők a hangjegyeken keresztül. A délután folyamán képzőművészeti alkotóműhely is lesz a gyerekeknek, ahol az elhangzott zeneművek hangulatát, mondanivalóját jelenítik meg a társművészetek segítségével. A résztvevő gyermekek kedvenc darabjaikat saját hangszerükön is megszólaltatják a 15 órakor kezdődő koncerten, majd a szülőkkel közös éneklésre is lesz lehetőség. A nap folyamán a Magyar Zeneiskolák és Művészeti Iskolák Szövetségével együttműködve Ember Csaba elnök tart a szülőknek tanácsadást a zenetanulás léleksegítő erejéről. 
E napon veszi kezdetét az egész évben zajló Lélekkapu zenei mentorprogram. A színes zenei programokhoz és szakmai mentoráláshoz várják a szervezők a zenét tanuló és a zenetanulás előtt álló gyermekeket. Ennek keretében minden hónap harmadik szombatján zenei mentorprogram indul Várnagy Andreával az Egyszülős Központban. Augusztusban ötnapos művészeti tábor is várja a gyermekeket szüleik kíséretében, ahol játékosan, tematikusan dolgozzák fel a zenetörténet korszakait, sok közös muzsikálással, kórusénekléssel és a társművészetek bevonásával (szépirodalom, képzőművészet, színházművészet). Az év további részében karácsonyra készülve a zenét tanuló gyermekek közreműködésével színpadra állítják a ZeneVarázslat Lélekhíd klasszikus zenei mesejátékát is. 
A zene nyugalmat és békességet ad. Oldja a félelmeket, aggodalmakat, gyógyítja a lelki sebeket és segít elmondani a sokszor kimondhatatlant. Hiszem, hogy a zene által a gyermekek olyan csodavilágba varázsolhatják magukat, amelyben kimuzsikálhatják magukból a féltve őrzött titkaikat és legbensőbb érzéseiket. A programmal kapukat szeretnénk nyitni a lelkük gazdagítása által a zene birodalmának felfedezéséhez – nyilatkozta lapunknak Várnagy Andrea a zenei programsorozat kapcsán.
Borítókép: Várnagy Andrea Liszt Ferenc-díjas zongoraművész a zene erejéről beszél (Fotó: Bielik István) 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.