Az operettszínház köszöni a sok segítséget

Nagyon sokan akarnak segíteni a belvárosi házomlás súlyos sérültjének, a Budapesti Operettszínház balerinájának. A szerethető kezdeményezésről most Facebook-oldalán adott rövidhírt az Operettszínház, jelezve, hogy Tóth Nikolett állapota javul, s megköszönte az adományokat, imákat.

2022. 07. 08. 6:20
null
20220628 Budapest, a Jókai utcai épületomlás helyszíne. Fotó:Bánkúti Sándor Fotó: Bánkúti Sándor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint azt olvasóink bizonyára tudják, június 27-én, a reggeli órákban az utcára omlott egy ház tetőszerkezete Budapest belvárosában, a VI. kerületi Jókai utca és Ó utca sarkán. Az épület negyedik szintjére épített leszakadó párkányfal magával sodort néhány díszítőelemet is a homlokzatról, s ötvenméteres szakaszon többtonnányi törmelékkel borította be az utcát. A járdára zuhanó épületelemek öt parkoló autót tettek tönkre és négy járókelőt sebesítettek meg.

A helyszínen a rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott a sajtónak, hogy két férfi és egy nő könnyebben megsérült, egy nő pedig súlyos sérüléseket szenvedett. Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője később elmondta, hogy a súlyosan megsérült fiatal hölgy koponyasérülést, gerincsérülést és komoly belső sérüléseket szenvedett. Gyors ellátása után a baleseti osztályra szállították, akárcsak a többi sérültet, akik zúzódások miatt szorultak segítségre.

Az elmúlt napokban az is kiderült, hogy a szerencsétlenség legsúlyosabb sérültje a 26 éves balerina, táncművész párjával éppen munkába, a Budapesti Operettszínházba tartott, s alig háromszáz méterre voltak a céltól, amikor az omlás bekövetkezett.

Sétáltunk, amikor nagy robajra lettünk figyelmesek a kordonok mellett. Először azt hittük, hogy az építkezésen történik valami, de amikor felnéztünk, láttuk, hogy szakad le egy egész emelet. Elkezdtünk szaladni, de sajnos a párom, Niki a törmelék alá került – nyilatkozott a Blikknek Babácsi Benjámin.

Ezután percekig nem láttam semmit a hatalmas porfelhő miatt. Kiabáltam neki, szólítgattam, de sajnos nem érkezett válasz. Végül megláttam, a törmelék alatt feküdt eszméletlenül. A mentők gyorsan kiérkeztek, szerencsére életben van, de nem tudjuk, mi lesz a lábaival, a bénulás veszélye sajnos fennáll – tette hozzá a férfi.

A sajtó az elmúlt napokban kiderítette, hogy a Jókai utcai társasházon egy 15 lakásos tetőtér-beépítés zajlik. A beruházó 70–180 négyzetméter alapterületű, egyszintes, belső kétszintes, illetve háromszintes luxuslakásokat nagy méretű tetőterasszal, télikerttel is rendelkező lakásokat épít. Négyzetméteráruk 2,2-2,3 millió forint, így a legolcsóbb lakás 150 millió forintba kerül majd, a legnagyobb pedig a 400 millió forintot is meghaladja.

„A Jókai és az Aradi utca sarkán exkluzív környezetben, műszakilag és esztétikailag a jelen elvárásainak megfelelően megtervezett és kivitelezett luxuslakásokat kínálnak eladásra” – olvasható a projekt lakáshirdetésében. A hirdetés szövege szerint az új lakások a luxus minden elemével rendelkeznek, míg a világörökség részét képező, 1895–96-ban Petschacher Gusztáv tervei alapján épült eklektikus épület kívülről őrzi a régi hangulatát, amit homlokzatfelújítással terveznek hangsúlyosabbá tenni.

Az épület lakásainak tervezett átadása 2022 végén, 2023 elején várható, ha a mostani házomlás nem késlelteti jelentősen vagy nem teszi lehetetlenné a kivitelezést. A múlt heti omlás azonban nem az egyetlen probléma a kivitelezés körül. Sajtóhírek szerint bő egy hónapja, május végén kigyulladt az épület tetőszerkezete. A napilapoknak nyilatkozó katasztrófavédelmi szakemberek egyike valószínűnek tartotta, hogy az építkezés miatt omolhatott le a tető, az erkélyek is életveszélyesek.

A balesetet követően hatórás műtétet hajtottak végre a gerincsérülést is szenvedett balerinán, akinek állapota a folyamatos orvosi kezelésnek és felügyeletnek köszönhetően folyamatosan javul.
Tóth Nikolett felépüléséért Kiss-B. Atilla, a Budapesti Operettszínház főigazgatója imaláncot kezdeményezett, amihez az elmúlt napokban nagyon sokan csatlakoztak. Most egyebek mellett a lelki odafordulást is megköszönve adott ki közleményt a színház. Nagyon sokan csatlakoztak a Kiss-B. Atilla főigazgató úr által kezdeményezett imalánchoz, és Niki hogylétéről, valamint támogatásának lehetősége iránt is folyamatosan érkeznek az érdeklődések. Táncművészünk édesanyjának hozzájárulásával tájékoztatjuk önöket, hogy Niki kórházi ápolása, tíz nap elteltével, jelenleg is zajlik, állapota folyamatosan javul. A Budapesti Operettszínház társulata és kollégái minden lehetséges módon, így anyagilag is segítik az édesanyát, aki ezúton is megköszöni mindazok támogató segítségét, akik – akár puszta érdeklődésükkel, akár az imalánchoz csatlakozásukkal, akár adománynyújtás révén is – kifejezik kollégánk felépülésével kapcsolatos törődésüket, együttérzésüket.
A színház arra is felhívja az együttérzők figyelmét, hogy adományaikat a következő számlaszámra juttathatják el. Tóth Adrienne: 10404072-86755254-71811015.

Borítókép: A Jókai utcai épületomlás helyszíne (Fotó: Bánkúti Sándor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.