időjárás 28°C Huba 2022. augusztus 19.
logo
Hamarosan kezdődik a modern gospel legnagyobb ünnepe

Ez az a nap!

Magyar Nemzet
2022.07.06. 16:25 2022.07.07. 19:50
Ez az a nap!

Két éven át várták a mozgalom hívei és barátai, hogy újra találkozhassanak, s megünnepelhessék az Ez az a nap! kezdeményezés huszadik esztendejét. Most végre elérkezett az alkalom: július 23-án monumentális koncertre várják a Puskás Arénába a kortárs keresztény könnyűzene legnagyobb világsztárjait és a műfaj hazai képviselőit.

László Viktor, a mozgalom alapítója a kiadott sajtóanyagban így nyilatkozik a két évtizeddel ezelőtti kezdetekről: 
Az Ez az a nap! rendezvénysorozatot 2000-ben azzal a céllal hívtuk életre, hogy évről évre legyen alkalom, ahol egy nagyszabású, felekezetközi rendezvény keretében lehetnek együtt keresztények és Istent keresők. A 2000-es években különböző szabadtéri helyeken rendezett esemény egyre több érdeklődőt vonzott, majd 2010-ben költözött a Budapest Sportarénába. 
2020-ban már az akkor átadott Puskás Arénába terveztük a huszadik jubileumot, a járvány azonban közbeszólt– emlékezett az alapító. Így csupán egy online ünnepségre került sor, amelyre rengeteg érdeklődő ment el, s a programba több százezren kapcsolódtak be elsősorban hazánkból és a Kárpát-medencéből, de sokan követték az élő közvetítést a világ távolabbi pontjairól is.

Most végre élőben tér vissza a kortárs keresztény zene legnagyobb ünnepe. Megjelent az Ez az a nap! 2022 hivatalos dala, amelyet Molnár Ferenc Caramel szerzett, és a stadionban fellépő énekesekkel együtt adja elő.

A rendezvénynek kiemelt vendége lesz a Bethel Music és a többszöri Grammy-díjas Michael W. Smith az Egyesült Államokból, valamint a Planetshakers Ausztráliából. Színpadra lép az Egyesült Királyságból Martin Smith, Tim Hughes, Graham Kendrick, Noel Richards, a London Community Gospel Choir és Noel Robinson.
A külföldi előadók mellett a hazai keresztény könnyűzene színe-java is tiszteletét teszi a nemzet új stadionjában. Ott lesz Pintér Béla, Csiszér László, Prazsák László, Caramel, Oláh Gergő, Mező Misi, Gável András és Gellért, a Dics-Suli Band, a PZM, a Keresztkérdés, Hanna, Dobner Illés, a Golgota Dicsőítés, a Crux, az Új Forrás, a Hidden Kingdom és a Hermons.
Az egyedülálló hang-, látvány- és fénytechnikával megvalósuló koncertek mellett számos üzenet, bátorítás és tanúságtétel hangzik majd el, és különböző felekezetekből érkező lelkészek és egyházi vezetők közösen imádkoznak nemzetünkért. 
A rendezvényre ingyenes buszok és különvonatok indulnak az egész országból. A nehéz helyzetben lévő kárpátaljaiak számára díjmentes belépést biztosítanak a szervezők. A nap végén pedig minden résztvevő egy különleges, díszkötetes Szentírást, egy úgynevezett Jézus-bibliát kap majd ajándékba.
Az elmúlt években megvásárolt jegyek ugyanazokkal a feltételekkel, ugyanazokra a helyekre érvényesek július 23-án.

Minden további információ megtalálható a rendezvény honlapján.

Borítókép: Molnár Ferenc Caramel és a stadionban fellépő énekesek (Forrás: YouTube)
 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.