Népszerű a vadnyugati tárlat

Rendkívül népszerű a szegedi Móra Ferenc Múzeum cowboy–indián nemzetközi időszaki kiállítása. A megnyitás óta eltelt egy hónap alatt már majdnem tízezren látták a tárlatot a Móra Ferenc Múzeumban. A tízezredik látogató várhatóan kedden délelőtt érkezik a Kultúrpalotába.

Magyar Nemzet
2022. 07. 25. 13:12
null
Forrás: Móra Ferenc Múzeum
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legendás vadnyugat című tárlatot a megnyitás óta eltelt egy hónap alatt már csaknem tízezren látták, így rengetegen ismerkedtek meg a cowboyok és indiánok világával Szegeden. A tízezredik látogató várhatóan kedden délelőtt érkezik majd a múzeumba, akit ajándékcsomaggal fognak köszönteni a múzeum munkatársai.

 A tárlat törzsanyaga az Egyesült Államokból, az Oklahomai Cowboy- és Westernmúzeumból érkezett Fotó: Móra Ferenc Múzeum


A tárlat törzsanyaga az Egyesült Államokból, az Oklahomai Cowboy- és Westernmúzeumból érkezett. A kiállításon izgalmas tárgyakon keresztül mutatják be a XIX. századi vadnyugat világát. A valóságos múlt mellett a kiállításon megjelenik a westernromantika legendáriuma is. Ennek kapcsán egyebek mellett olyan filmes kellékeket is kölcsönzött a múzeum Rómából, amelyek a Bud Spencer-féle spagettiwesternekben szerepeltek. 
A kiállításon ajándék tárlatvezetéseket tartanak minden szombaton 17 órai kezdettel, a gyermekeket pedig külön interaktív, játékos terem várja felvehető ruhamásolatokkal, indiánsátorral és sok játékkal.

Borítókép: A kiállítás eredeti indián viseleteket is bemutat (Fotó: Móra Ferenc Múzeum)

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.