időjárás 16°C Mihály 2022. szeptember 29.
logo

Nyílt napra várja közönségét a Nemzeti Színház

Magyar Nemzet
2022.09.22. 22:15 2022.09.22. 22:22
Nyílt napra várja közönségét a Nemzeti Színház

Idén lett húszéves a Nemzeti Színház Duna-parti épülete, ezért nyílt napot tartanak szombaton a teátrumban. A különféle programokon a részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Emellett a látogatók a nyílt nap során harminc százalékos kedvezménnyel vásárolhatnak jegyeket és bérleteket a Nemzeti Színház előadásaira.

Az első program 13 órakor kezdődik az Ádámok és Évák ünnepe sorsolásával. Az idei vetélkedő témája Madách Imre születésének 200. évfordulója alkalmából ismét Az ember tragédiája lesz. A sorsoláson előzetesen regisztrált középiskolás csapatok vehetnek részt, amelyek a helyszínen tudhatják meg, melyik színt fogják a bemutatni a színház nagyszínpadán.

13 óra 30 perckor kezdődik a Bevezető tréning a Terzopulosz-módszerbe, amely az emberi testben elakadt energia és hang felszabadítására irányuló speciális légzés-, és mozdulat technika. Célja, a beszéd és a test felbomlott egységének újrateremtése. Ezen a foglalkozásom a résztvevők tulajdonképpen a színészmesterség alapelveit tanulmányozzák.

Ezt követően a Villámrandi – „Ite vakhe, ite vakhe!”, görög óra kezdőknek és haladóknak című foglalkozáson a részvevők a Bakkhánsnők színművészeivel beszélgethetnek.

14 órától egy rendhagyó nyílt próbára invitálják a nézőket, akik A Mester és Margarita első felvonását nézhetik meg, 16 óra 30 perctől pedig egy újabb Villámrandin lehetőség nyílik egy kötetlen beszélgetésre a darab világhírű rendezőjével, Alekszandar Popovszkival és színművészeivel. Ezzel egyidőben az érdeklődök közösen táncolhatnak a Magyar Nemzeti Táncegyüttes táncművészeivel a Gobbi Hilda színpadon.

Az esemény ideje alatt természetesen lesznek olyan egész nap látogatható programok is, mint a jelmez- és díszletterv kiállítás az Egri csillagok előadásból a közönségforgalmi részen, valamint Színházi nyomkereső.

Utóbbira elsősorban diákokat, családokat várnak egyénileg vagy maximum négy-öt fős csapatokban, hogy felfedezzék a Nemzeti Színház épületét és a parkot.

A programokról részletesen a Nemzeti Színház oldalán olvashatnak.

Borítókép: A Nemzeti Színház épülete (Fotó: Nemzeti Színház/Eöri Szabó Zsolt)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.