METU TEDx konferencia az Uránia Filmszínházban

Napjaink egyik legfontosabb témáját járja körül a Budapesti Metropolitan Egyetem november 10-i, saját szervezésű TEDx konferenciája.

Magyar Nemzet
2022. 10. 26. 19:30
Forrás: METU
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mennyibe kerül valójában a termék, amit leveszünk a polcról? Hogyan gondolkodik a Z generáció a fenntarthatóságról? Lehet-e fenntartható a divatipar? Hogyan nézne ki egy fenntartható város? Többek között ezekben a témákban mélyedhetnek el a TEDx Budapest Metropolitan University, azaz a Budapesti Metropolitan Egyetem (METU) immár negyedik saját szervezésű TEDx-konferenciájának látogatói november 10-én, az Uránia Filmszínházban.

Az intézmény oktatási missziója jól kapcsolódik a világszerte ismert TED eseménysorozat céljához: a TED (Technology, Entertainment, Design) legfőbb küldetése, hogy megosztásra érdemes gondolatokat gyűjtsön össze a világ minden pontjáról rövid előadások formájában, melyek gondolkodásra, cselekvésre ösztönözhetik a nézőket. 

 

A különleges konferenciasorozat nem véletlenül lett világszerte ismert: a maximum 18 perces gondolatébresztő és szórakoztató előadások rendkívül inspiráló élményt jelentenek, a TED-koncepció pedig új dimenzióba helyezte a korábban ismert konferencia fogalmát, és számos világméretű kezdeményezés táptalajává vált.

Az egyetem nem kisebb feladatra vállalkozott, mint hogy generációkon átívelő előadókkal és témákkal a fenntarthatóság legfajsúlyosabb kérdéseit járja körül november 10-én. A nyitó előadást pedig Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke tartja.

 

Borítókép: Az esemény plakátja (Fotó: Hello Agency)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.