Február végéig lehet jelentkezni a Versünnepre

Február 29-én éjfélig lehet jelentkezni a Versünnep Alapítvány idei versenyprogramjára, melyre három kategóriában várják az anyaországból és határon túlról a hivatásos és tanulmányaikat folytató előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek jelentkezését.

Forrás: MTI2024. 02. 24. 14:30
Versünnep
Fotó: Facebook/ Versünnep Fesztivál
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az idei Versünnep tematikája Radnóti Miklós halálának 80., Hervay Gizella születésének 90. és Sziveri János születésének 70. évfordulójához, 2024 kiemelt irodalmi évfordulóihoz kapcsolódik. A Versünnepre három kategóriában jelentkezhetnek hivatásos színművészek, előadóművészek, zeneszerzők, film- és képzőművészek, valamint képző intézmények hallgatói. A jelentkezéseket vers- és prózamondás, énekelt vers vagy versmegzenésítés, valamint képző- és filmművészeti alkotás kategóriában várják csütörtök éjfélig.

Radnóti Miklós
Radnóti Miklós. Fotó: Wikimedia

A  vers- és prózamondás kategóriában kötelezően három művet kell nevezni, amelyek vers, próza, drámarészlet vagy publicisztika lehetnek. A nevezett művek közül kettő kötelezően idei irodalmi évfordulós szerző alkotása, a harmadik nevezett mű pedig vagy kortárs magyar költő, író alkotása, vagy az évfordulós szerzők valamely műve lehet. Vers- és prózamondás kategóriára szakirányú képzésben résztvevő vagy hivatásos színművészek és előadóművészek jelentkezését várják.

Énekelt vers és versmegzenésítés kategóriában két művel szükséges nevezni komoly- vagy könnyűzenei stílusban, amelyek közül az egyik zenei alkotás évfordulós szerző műve kell legyen, a másik pedig lehet kortárs magyar költő vagy író verse, prózai alkotása vagy az évfordulós szerzők valamely műve. Ebben a kategóriában szintén végzett vagy tanulmányukat folytató zeneszerzők, valamint előadóművészek jelentkezését várják.

Képző- és filmművészeti alkotás kategóriában kötelezően egy olyan művel kell jelentkezni, amely idei évfordulós költő egyik alkotása kapcsán született. Itt is végzettséggel rendelkező vagy tanulmányaikat folytató képző- és filmművészek, valamint előadóművészek jelentkezését várják.

A versenyre kizárólag magyar költők művével lehet jelentkezni. Egy versenyző több kategóriában is nevezhet. Mindhárom kategóriában Magyarországról és a határon túlról is várják a jelentkezőket.

A professzionális versenyek elődöntőit várhatóan április első hétvégéjén, a döntőt a költészet napján a Nemzeti Színházban rendezik. A verseny döntőjébe jutó előadók tárgyi és pénzjutalmakban részesülnek.

A jelentkezéshez szükséges információk a www.versunnep.net weboldalon érhetők el.

Borítókép: Versünnep 2024 (Forrás: Facebook/Versünnep Fesztivál)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.