Hamarosan érkezik a Mandoki Soulmates új albuma + exkluzív videó

Május 10-én jelenik meg a Mandoki Soulmates zenekar legújabb, A memory of our future, azaz A jövőnk emléke című albuma. Az összesen 80 percnyi, 12 dalt tartalmazó lemez egyik különlegessége, hogy a teljesen analóg felvételek rögzítésekor semmilyen digitális technikát nem alkalmaztak. A felvételeken mások mellett Ian Anderson, Mike Stern, Al Di Meola, Richard Bona, Bill Evans vagy Nick van Eede is közreműködik Leslie Mandoki mellett.

2024. 04. 13. 6:42
Leslie Mandoki
A Mandoki Soulmates fellépése a budapesti Szent István-bazilika előtt augusztus 20-án Fotó: Szabad Föld/Kállai Márton
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mandoki Soulmates által rögzített daloknak ezúttal is fontos társadalmi üzenete van: a lemez borítóján szereplő fekete hattyú a görög mitológiában a katasztrófákat, a nehéz korszakokat jelképezi.

Leslie Mandoki, Mike Stern és Al di Meola
Leslie Mandoki, Mike Stern és Al di Meola régi barátok és zenésztársak. Fotó: Mandoki Soulmates 

Mint azt Leslie Mandoki a Magyar Nemzetnek adott exkluziv interjúban is kifejtette: a világ jelenleg súlyos krízishelyzetbe került. 

Zenésztársaival ezekben az időkben szeretnének reményt nyújtani, ott állni az alagút végén és világítani egy fáklyával.

Szeretnék, ha a lemez borítóképén is megjelenő fekete hattyú, amelyet a görög mitológiából ismerhetünk, és amely a válságokat szimbolizálja, ismét fehérré változna. 

Az olyan dalcímek, mint a Blood in the Water (Vér a vízben) vagy a Devil’s Encyclopedia (Az ördög enciklopédiája) szintén arra utalnak, hogy az élet kibillent a normális medréből, az eddigi bizonyosságok pedig megszűntek. Az olyan dalok, mint például a We Stay Loud, azaz a Hangosak maradunk című szerzemény nemcsak a háború, de a közösségi média gépezete ellen is felszólalnak. 

A felvételeket csak és kizárólag analóg jelfeldolgozással rögzítették, de a keverés, sőt a vinil lemezek préselése is analóg technikákkal történt.

A Leslie Mandoki által „a digitális csalások és átverések korszakának” nevezett időkben a Soulmates visszatért a hiteles hangzáshoz.

 

 

A videót készítette: Sulyok László, L. Szabó Fruzsina, Tukács Orsolya

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.