Lehár muzsikája csendül fel a Komáromi Erődben

Gálakoncertre készülnek a Budapesti Operettszínház művészei Lehár Ferenc zeneszerző darabjaiból: július 27-én szombaton, 20 órától a Komáromi Erődben felcsendülnek a város szülöttének legnépszerűbb dalai, duettjei és együttesei A víg özvegy, A cárevics, A mosoly országa, a Luxemburg grófja, a Giuditta, a Cigányszerelem, A pacsirta, a Paganini, valamint A három grácia című operettekből.

2024. 07. 18. 16:00
Kiss Diána.
Kiss Diána. Fotó: Várady Nikolett
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lehár Ferenc Komáromból indulva igazán megküzdött azért, hogy elismerjék. Viszontagságos pályakezdése után operettjeinek bemutatói elhozták számára a vágyott sikert, és a komponista az egyik legkeresettebb és legnépszerűbb zeneszerzővé vált. Zenei nagyságát alátámasztja Giacomo Puccini nyilatkozata, aki azt mondta róla, hogy amennyiben Lehár érdeklődése az operák világa felé terelődik, legnagyobb ellenfele lett volna. Szerencsére azonban az operett műfaját választotta, hogy szárnyaló dallamaival, elementáris humorával, finom lírájával és mély drámaiságú muzsikájával világszerte rajongott és tisztelt alkotó legyen.

Budapesti Operettszínház
Bojtos Luca és Laki Péter (Fotó: Várady Nikolett) 

 A többi pedig már történelem, operettjeit mind a mai napig óriási érdeklődés övezi: slágerei velünk élnek, bennünk szólnak, dúdoljuk őket, ha elcsüggedünk és megiszunk egy pohár pezsgőt vagy ha éppen jó kedvre derülünk és megiszunk egy pohár pezsgőt.

A Budapesti Operettszínház a legendás zeneszerző életművéből nyújt nagyívű válogatást. Közreműködik a színház énekkara (karigazgató: Szabó Mónika) és balettkara (balettigazgató: Apáti Bence). Az est koreográfusai Virághné Németh Zsuzsanna és Lendvai Zsolt, a Budapesti Operettszínház Zenekarát Pfeiffer Gyula főzeneigazgató vezényli, a gálakoncert rendezője Homonnay Zsolt. 
A programmal kapcsolatos részletek ITT érhetők el.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.