A Csodálatos Baja egyik csúcspontja az Apácashow

2012-ben rendezték meg először a Csodálatos Baja programsorozatot, amely az egész évet átöleli, és minden kulturális terület képviselteti magát.

Szekáry Zsuzsanna
2019. 06. 25. 10:14
Peller Anna
Budapest, 2013. március 25. Peller Anna színművész-énekes az M1 televíziós csatorna Ridikül című női beszélgetős műsorában, az MTVA gyártóbázisának 7-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Baja ragyogó természeti környezetben fekszik, lakossága nagyon sokszínű, több nemzetiség él a városban, akik mind ápolják a kultúrájukat. 2012-ben rendezték meg először a Csodálatos Baja programsorozatot, amely az egész évet átöleli, és minden kulturális terület képviselteti magát. A fesztivál célja, hogy a legszélesebb közönségréteget szólítsák meg a legkiválóbb művészek közreműködésével. A képzőművészetek és a komolyzene hangsúlyosan jelen van a fesztiválon, valamint a kezdetektől együttműködnek a Budapesti Operettszínházzal, amelynek művészei elképesztő nézőszámokkal futó, két-három telt házas előadást adnak minden nyáron. Idén augusztus 23. és 25. között az Apácashow-t mutatják be Peller Anna (képünkön) és Janza Kata főszereplésével.

Balázs János Miklósa Erika opera-énekesnővel szeptember 26-án és 27-én Zongopera elnevezésű estjükön improvizatív jelleggel áriákat és könnyűzenei dalokat ad elő. A zongoraművész nagyra értékeli Baja vendégszeretetét, a város csodálatos adottságait és a szervezők profizmusát is. Nemcsak előadóművészként érkezik a városba, hanem az Úton van a Cziffra Központ nevű, szívéhez közel álló projektet is népszerűsíti. (Budapesten új, Cziffra György zongoraművészről elnevezett kulturális központ jön létre, amelynek célja leginkább a roma kultúra felemelése és integrációja, valamint gyűjtőhelye lesz azoknak az alkotásoknak és tehetségeknek, akik már létrehoztak olyan műveket, amelyek bemutatásra érdemesek.) Az intézmény körútja során a hazai városokban megkeresi a hasonló gondolkodású egyesületeket és a tehetséggondozással foglalkozó alapítványokat, hogy a jövőben a Cziffra Központtal összehangolva az egész országot lefedve végezhessék munkájukat nemcsak itthon, hanem külföldön is.

A Nemzeti Lovasszínház idén először lép fel Baján, szeptember 13-án A szabadság vándorai című, Demjén Ferenc dalaira épülő zenés darabot viszi színre. A színház igazgatója és a darab egyik főszereplője, Pintér Tibor elmondta, hogy az előadás történetének nincs köze a népszerű énekeshez, az életérzés azonban ismerős lehet, ugyanis a fellépők életéből merítve állították össze a történetet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.