A Nagyerdei Stadionba is beköltözik a debreceni Csokonai Színház

A debreceni Csokonai Színház főépületének felújítása alatt a Nagyerdei Stadionban is lesznek színházi előadások – jelentette be a város kulturális alpolgármestere csütörtökön, a teátrum évad- és arculatismertető sajtótájékoztatóján.

Forrás: MTI2019. 06. 06. 21:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Komolay Szabolcs (Fidesz-KDNP) tájékoztatása szerint a több mint 150 éves Kossuth utcai nagyszínház felújítása 2020 januárban megkezdődik, ezért a következő évad második felétől ideiglenes játszóhelyeken lesznek a színházi előadások.

Továbbra is működik majd a jelenleg kamaraszínházként funkcionáló Víg mozi, új helyszín lesz a Debreceni Művelődési Központ (DMK) Pódium terme, az egyetem agrárcampusán lévő színházterem, illetve – egyedülálló módon – a Nagyerdei Stadion két területe, a Hall és a mostani sajtóterem – ismertette az alpolgármester.

A felújított Csokonai Színházban 2022-ben lesznek ismét előadások, a belvárosi Latinovits színház 2021 végére készül el, ennek ellenére a stadioni játszóhelyekkel hosszabb távon számolnak, ott később is rendszeresen tartanak majd színházi rendezvényeket, bemutatókat – jelezte Komolay Szabolcs.

Gemza Péter, a Csokonai Színház igazgatója a költözésekkel járó nehézségek ellenére a lehetőségek évadának nevezte a 2019-20-as színházi évadot, amelyre megújították arculati elemeit, logóját.

A Kossuth utcai nagyszínházi épületben kezdődő és januártól az új játszóhelyeken folytatódó évadban 280 előadást terveznek, és 80 ezer nézőre számítanak – mondta megjegyezve, hogy nyolc előadás műsoron marad a mostani évadból, miközben 14 új darabot visznek színre, köztük három ősbemutatót láthat majd a közönség.

Az évad szeptember 8-án a hagyományos évadnyitó gálával kezdődik, az első bemutató – a Közel-távol című táncprodukció – pedig szeptember 20-án kerül színre – tette hozzá Gemza Péter, aki elmondta azt is, hogy öten válnak meg a társulattól, ahová az új évadra hat fiatal színész érkezik.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.