Aknay János műtermébe is benézhetünk az ArtKert fesztiválon

Nyitott műtermek, művészeti séták, festőműhely,  koncertek és filmvetítés is várja az érdeklődőket az ArtKert összművészeti fesztiválon augusztus utolsó hétvégéjén Szentendrén.

Magyar Nemzet
2020. 08. 09. 16:14
null
Fotó: Arpad Kurucz
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén harmadik alkalommal szervezi meg az ArtKert összművészeti fesztivált a Szentendrei Régi Művésztelepen és a MANK Galériában a MANK Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. augusztus 28. és 30. között. A fesztiválon a Szentendrei Régi Művésztelepen a hétvégi esték zenével telnek meg: szombaton az Ivan & The Parazol és az IDEGEN, vasárnap a Meg Egy Cukorka zenekar és a Lóci játszik csapata lép színpadra. A Hangfoglaló Programnak köszönhetően a hétvégén koncertet ad még a The Anahit, A Bence kalandjai és a Fiúk zenekar is. A művészeti sétákon a Fő téri ÚjMűhely Galériából indulva az érdeklődők Szentendre azon kultikus helyszíneit ismerhetik meg, amelyek híres festmények kompozícióit ihlették. A várostörténeti érdekességek mellett az egykor itt élő és alkotó művészek alakjait is megidézik: szó lesz a Ferenczy család Szentendréhez fűződő viszonyáról és olyan művészházaspárokról, mint Vajda Lajos és Vajda Júlia vagy Anna Margit és Ámos Imre. A Régi Művésztelep műterem-látogatásán személyesen is megismerhetik az érdeklődők a művésztelep alkotóit: Aknay Jánost, Baksai Józsefet, Bánföldi Zoltánt, Bereznai Pétert, Buhály Józsefet, Csáki Róbertet, Knyihár Amarillát és Krizbai Sándort.

Fotó: Kurucz Árpád

A Hangfoglaló Programnak köszönhetően Vértes György magyar könnyűzenei fotós munkáiból nyílik háromnapos tárlat a Szentendrei Régi Művésztelep Jeges Ernő Műtermében, a Szobrok a kertben című szabadtéri szoborkiállítás mellett pedig Eifert János fotóművész portréfotóit mutatják be a művésztelep kertjében. Mindezek mellett a kortárs vizuális művészetek fiatal generációjának legfrissebb munkáit is megismerheti a közönség Szentendre ikonikus helyein, terein. Ismét megrendezi a MANK a Ferenczy Múzeumi Centrummal közösen a műgyűjtő játékot, amelyben értékes ajándékokért szállhatnak versenybe a családok.

A program a Szentendre Éjjel-nappal Nyitva Fesztivál részeként, a Hangfoglaló Program és a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.