Amit szabad a főnöknek, azt nem szabad a balettigazgatónak

A Magyar Narancs legutóbbi száma címlapinterjút közölt Szinetár Dórával. Miért pont vele? Vélhetően nem azért, mert elhagyja az operettszínházat, s ősztől a Tháliában folytatja. Nem, ez csupán az apropó egy jó kis nácizásra, homofóbozásra. E két kötelező jelzőt a valóságtól független sajtó meg az áldemokraták rendre ráaggatják a Thália Színház igazgatójára. Ám ezúttal nem Kálomista Gábor volt a célpont.

2020. 07. 03. 17:54
Szinetár Dóra; Bereczki Zoltán
Budapest, 2012. november 19. Bereczki Zoltán és Szinetár Dóra énekes-színművészek a DTK - D. Tóth Kriszta Show TV-felvételén, az MTVA 1-es stúdiójában. MTVA Fotó: Zih Zsolt Fotó: Zih Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az interjú online változatának első kérdése egyértelmű kálomistázás: „Fölvállalod Kálomista Gábort?” – kérdi a riporter Szinetár Dórát.

Én pedig azt kérdem: mi a bűne Kálomista Gábornak? Mindjárt meg is válaszolom. Az, hogy ki meri mondani a véleményét, ami nem egyezik a magukat függetlennek, demokratának, liberálisnak, BLM-nek, LMBTQ-nak titulálókéval. Mert az ő véleményüket bárki kimondhatja bátran – sőt közben bedobhat egy kirakatot, hogy hazavigyen egy lapostévét. Mi több, aki nem hangoztatja az ő véleményüket, az úgy jár, akár az a jámbor ember, aki kikottyantotta: a fehér élet is számít. Mert nem lehet más vélemény, csak az övék! Ez a liberáldemokrácia sarokköve.

A Magyar Narancs antipropagandistájának adott válaszában Szinetár Dóra természetesen nem szállhatott bele jövendő direktora bemocskolásába, mert – mint mondja – a Tháliában kiváló színészekkel, rendezőkkel dolgozhat együtt, „ráadásul nagyon tisztességes fizetésért. Ez elsősorban Kálomista Gábor érdeme. A társulat nagyon szereti, és láthatóan a színházba semmit sem visz be az egyéb dolgaiból” – így a művésznő.

Mocskolódni azonban kötelező, hogy ne mondjam píszi a balfenéken, ezért Apáti Bencére hajítja a mocskot Szinetár Dóra. Ekképpen: „Az Operettszínház balettigazgatójának ezerszer durvább megnyilvánulásai vannak közszereplőként, a kinevezésekor mégsem kérdezte meg senki, miért nem mondunk fel zsidók, melegek, másként gondolkodók és mindenki, akiket hol burkoltan, hol egyértelműen elítél hetenként egy élő tévéadásban.”

Apáti Bence kijelentette blogbejegyzésében, melyet mi is megírtunk és IDE KATTINTVA elolvashatnak: „Szinetár Dóra! Szavaid természetesen nem maradhatnak következmények nélkül. Hazudtál, megrágalmaztál. (…) Nem kérdés, hogy be foglak perelni. A bíróságon találkozunk.”

Tehát Kálomista Gábor „a színházba semmit sem visz be az egyéb dolgaiból”, Apáti Bence ezek szerint annál inkább? Persze ő nem lesz főnöke Szinetár Dórának…

A mocsokkal megdobott Apáti Bence blogján így reagált: „Értem, sőt mint jobboldali ember valahol át is érzem, hogy mennyire kényelmetlen helyzetbe sodorta magát azzal, hogy egy a diktátorral szimpatizáló igazgató intézményébe szerződött, de Szinetár Dóra most átlépett egy határt. (…)

Arra utaltál, hogy én antiszemita vagyok, hogy minden héten zsidózok, hogy minden kedden felveszem a barna zubbonyomat, és náci gyűlöletszeánszokon veszek részt.

Holott ennek pont az ellenkezője az igaz. (…)

Az biztos csak, hogy ez egy nagyon drága bulika, egy nagyon drága interjú volt.

Nem kérdés, hogy be foglak perelni.

A bíróságon találkozunk.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.