Balaton, nyár, színház

A hét végén befejeződik a Veszprémi Petőfi Színház ifjúsági tábora a Carpe Diem. Az augusztus 2–9. között tartó interaktív programsorozatnak a Balatonalmádiban, teljes körűen felújított Magtár Rendezvényközpont adott otthont.

Magyar Nemzet
2020. 08. 08. 11:55
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Kerényi Imre-program részeként megrendezett nyolcnapos táborban a fiatalok Kardos Klára pszichológus és Nagy Károly atya vezetésével elmélyültek a tinilélek és a tinihit témakörében, fókuszban a koronavírus-járvány által a korosztályukat ért kihívásokkal és megválaszolandó kérdésekkel. A tinédzsereket a Színház az egész világ című tematikus napon Oberfrank Pál Jászai Mari-díjas, érdemes művész, a teátrum igazgatója beavatta többek között a színpadi beszéd és magatartás, valamint a különböző színpadi helyzetek rejtelmeibe, majd közösen bejárták a teátrum titkos helyeit, és közösen megnézték a színház Békediktátum – Trianon 100 című előadását, amelyet feldolgozó beszélgetés követett. Kellerné Egresi Zsuzsanna, a színház igazgatóhelyettese a SzínHázVilág nap – minden, ami a Veszprémi Petőfi Színház című programon játékos vetélkedőkkel és feladatokkal feltárta a kulisszák mögötti világot a résztvevők számára, akik betekinthettek a Veszprém Tv mindennapjaibas. A programsorozatból természetesen nem maradhat el a Balatonon, ahol a kajak-kenuzást is kipróbáltták. A Köszönjük Magyarország! című pályázat keretében AMŐBA workshop és TiniKorTánc nap érdekessége, a vendég, Tóth Károly mozgásában korlátozott táncos. Végül megtekinthették az Oberfrank Pál címszereplésével vasárnap bemutatásra kerülő Novecento című monodráma nyílt próbáját.

Oberfrank Pál a táborlakók közt
Fotó: Veszprémi Petőfi Színház

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.