Balog Zoltán és Nagy Natália kapták a Batthyány alapítvány díjait

Az alapítvány elnöke bízik benne, hogy a Magyar Batthyány Alapítvány a teljes Kárpát-medencében szerepet vállalhat.

Pataki Tamás
2020. 10. 06. 20:54
Batthyány Lajos díj átadó
20201006 MN Budapest Batthyány Lajos díj átadó Magyar Nemzet fotó:Mirkó István Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A szabadságot annyi mindenre lehet használni. Batthyány Lajos gróf életéből azt tanuljuk meg, hogy sok mindenre lehet, de csak nemes célra lehet használni. A nemes célt mi kétezer év óta így fogalmazzuk meg: az ember javára és Isten dicsőségére – mondta Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány elnöke, a gróf Batthyány Lajos-díj első kitüntetettje a Batthyány-örökmécsesnél tartott megemlékezésen, díjátadón. A gróf Zichy Antónia-díjas Nagy Natália kárpátaljai egyetemi docens a járványhelyzet miatt személyesen sajnos nem vehette át a díjat.

Balog Zoltán átveszi az elismerést Batthyány-Schmidt Margótól
Fotó: Mirkó István / Magyar Nemzet

A Magyar Batthyány Alapítvány bíráló bizottsága szerint személyükben olyan szakmai életművet ismerhettek meg, akik szakterületükön kimagaslót alkottak, és odaadásuk példaképpé vált minden magyar számára. A díjazottak méltatásakor elhangzott, hogy Balog Zoltán évtizedek óta dolgozik a polgári Magyarországért, az erősödő magyar nemzetért, aki büszke keresztény gyökereire.

– Közéleti megbízatásai arról tanúskodnak, hogy munkájára nem csak a politika és a közigazgatás világában, hanem társadalmunk egészében szükség van, mert erős és stabil emberi és társadalmi értékek nélkül nem képzelhető el sikeres és értékalapú nemzet sem – mondta Batthyány-Schmidt Margó, az alapítvány elnöke. A méltatás szerint Nagy Natália a magyar tudomány és oktatás határon túli művelésének megkérdőjelezhetetlen képviselője, aki a kárpátaljai magyarság érdekében kiemelkedő szolgálatot teljesít azzal, hogy diákjait az otthonmaradásra, a szülőföldön való érvényesülésre neveli, ahol nagyot kell és nagyot lehet alkotni mindenkinek tehetsége szerint.

– Gondolatai és tettei elmélyítik diákjaiban az anyaországhoz, a magyarsághoz való kötődést. Külön öröm számomra, hogy az első gróf Zichy Antónia díjazottja egy határon túli magyar, hiszen történelmi családunk Gyulafehérvártól Pozsonyig, Ausztriától a Felvidékig jelen volt a múltban, jelen van most is történelmi és kulturális emlékhelyeivel, és bízom benne, hogy a Magyar Batthyány Alapítvány a teljes Kárpát-medencében a jövőben is szerepet vállalhat – mondta az alapítvány elnöke.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.