Banyamesék kisiskolásoknak az interneten

Két székely és egy orosz népmesét láthatnak a gyerekek online, amelyeket bábok segítségével adnak elő a színészek, akik maguk is láthatók, így színészi játékkal, mimikával válik színesebbé az előadás. A gyerekeket interaktív módon, játékosan – valós idejű daltanítással – vonják be a történetbe a közreműködők.

Magyar Nemzet
2021. 02. 23. 17:00
null
Banyamesék Forrás: Karaván Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A produkciót óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlják a Karaván Színház és Művészeti Alapítvány színészei, az előadásban három rövid – két székely és egy orosz – népmesét láthatnak a gyerekek. A humoros meséket bábok segítségével adják elő a színészek, akik maguk is láthatók, így színészi játékkal, mimikával válik színesebbé az előadás. A gyerekeket interaktív módon, játékosan – valós idejű daltanítással – vonják be a történetbe a közreműködők.

A produkciót óvodásoknak, kisiskolásoknak ajánlják Fotó: Karaván Színház

A Karaván Színház és Művészeti Alapítvány fontosnak tartja, hogy a gyerekek se maradjanak színházi élmény nélkül a járvány idején. Banyamesék című gyermekelőadásukat online lehet megtekinteni biztonságos, otthoni környezetből.

 

Az első húsz előadást ingyenesen teszik elérhetővé az arra jelentkező, hátrányos helyzetű intézményeknek
Fotó: Karaván Színház

A kultúrához való egyenlő hozzáférés jegyében a színház szeretné, ha előadásai eljutnának a hátrányosabb helyzetű települések óvodáiba, iskoláiba, továbbá a gyermekotthonokban élő gyerekekhez. A társulat felajánlja, hogy az első húsz előadást ingyenesen teszi elérhetővé az arra jelentkező, hátrányos helyzetű intézményeknek. A későbbiekben – hasonló kezdeményezésből – az idősebb korosztályoknak is elérhetővé teszik egy-egy előadásukat online.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.