Benkő Lászlót a Farkasréti temetőben helyezik örök nyugalomra

A Ripost szerint december másodikán a budai temetőben vesznek végső búcsút az Omega billentyűsétől. A temetés szűk körű lesz.

Pataki
2020. 11. 28. 19:46
null
Benkő László, az Omega legendás billentyűse 77 éves korában hunyt el Forrás: facebook.com/omegaoratorium.music
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A temetés 14 órakor kezdődik. A ravatalnál csak mi, családtagok leszünk jelen, az egész szertartás nagyon szűk körű lesz a szabályozások miatt. Még nem tudom pontosan, hány fő lehet jelen, de 15 ezren jelentkeztek be, hogy szeretnének elbúcsúzni aputól. Ez a vírus miatt sajnos nem lehetséges, de egyeztetések folynak arról, hogy hogyan lehet majd élőben közvetíteni a búcsúztatót – mondta Benkő Balázs a Ripost.hu-nak.

Benkő László fia nagyon büszke és egyben hálás azért, hogy az állam és a főváros is saját halottjának tekinti édesapját, és ennek megfelelően szervezik a temetést is.

– A sírhelyet a főváros biztosítja, a temetést pedig az állam. Ez egy csoda, hogy apám a művészetével és a szerethetőségével elérte, hogy a politika helyett egy pillanatra semmi más ne legyen fontos, csak a szeretet és a tisztelet – mondta a zenész fia az említett cikkben.

A billentyűs fia azt is elárulta, hogy Lukács Sándor, Bródy János, Frenreisz Károly és a három Omega-tag is beszédet mond a búcsúztatón.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.