Csillagközi kalandok a múzeumban

A május 26-ig látogatható, hatéves kortól ajánlott kiállítás szünidei programnak is kiváló, ugyanis a tavaszi szünetben hosszabb nyitvatartási időben várja a kalandozni vágyókat.

Bonczidai Éva
2019. 04. 18. 6:55
null
Sokat tanulhatunk a kütyük és ketyerék között sétálva Fotó: Katona Vanda
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tejútrendszer középtáján a kozmikus köd enyhén málnaízű és kissé rum­illatú – a Varázslatos világűr címmel a Vajda­hunyad várában látogatható, csillagközi kalandra invitáló kiállításon az is kiderül, miért.

De azt is elárulják, melyik planéta a Naprendszer porszívója. Az F-Exhibition csapata által össze­állított, játékba oltott ismeretterjesztő tárlatokat ismerve megszokhattuk, hogy mindez elvarázsolja a gyerekeket. ­

Ugyanis a csapat mindent tud arról, hogyan lehet ötletesen belakni több mint ezer négyzetmétert: különleges kütyük, ketyerék, fények és talányok között sétálva bolygóközi kalandokat élhetnek át kicsik-nagyok, miközben űrkikötőtől űrkikötőig haladva számos érdekességet is megtudhatnak a Tejútrendszerről, a különböző bolygókról, holdakról úgy, hogy közben nyomoznak, tippelnek, furfangos kérdésekre válaszolnak.

Sokat tanulhatunk a kütyük és ketyerék között sétálva
Fotó: Katona Vanda

Pél­dául azon törheti a látogató a fejét, hogy lehet-e csellózni a Holdon vagy a ­Phoboszon, a Mars egyik holdján, fel tudnánk-e emelni egy vonatot.

Mindehhez játékfüzet is társul, amelybe a csillagközi kalandor útja során beragasztgathatja a helyes válaszokhoz társított fényjeleket. Ha ügyes és figyel segítőtársára, az űrrobotra, nemcsak hogy nem vész el a kozmikus ködben, mert megtalálja a Földre visszavezető féregjáratot, hanem még ajándékot is kap az út végén, meg Űrkalandor tanúsítványt.

A Magyar Mezőgazdasági ­Múzeumban május 26-ig látogatható, hatéves kortól ajánlott kiállítás szünidei programnak is kiváló, ugyanis a tavaszi szünetben (nagypénteken, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn is) hosszabb nyitvatartási időben (9.30–17 óráig) várja a kalandozni vágyókat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.