Dörner György: Wass Albert klasszikusával nyit az Újszínház

Május közepétől újra előadásokkal várják a közönséget az Újszínházban. Az első előadás Wass Albert klasszikusa, A funtineli boszorkány lesz. Májusban a nézőket több előadással is várják, amelyekre már kaphatók a jegyek. Júniusra két premiert is terveznek. Dörner Györggyel, az Újszínház ügyvezető igazgatójával beszélgettünk.

2021. 04. 29. 15:32
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hosszú szünet után hétfőn ismét megkezdődött a munka az Újszínházban Jókai Mór, Kocsák Tibor és Miklós Tibor Fatia Negra című musicaljének próbáival. Vad romantika, sötét krimi, hatalmas szerelem, árulás, bűn – Jókai Mór Szegény gazdagok című regényéből írt musical igazi különlegesség lesz az Újszínház repertoárjában. A darabban több olyan vendégművész is játszik, akivel az Újszínházban még nem találkozhatott a közönség, többek között Misurák Tünde, Szaszák Zsolt, Pacskó Dorka és Kardffy Aisha lép színpadra.

A premiert június 18-án tartják, ezt követően több alkalommal is látható lesz az idei évadban az új musical.

Dörner György szerint
Fotó: Havran Zoltán

Az évad másik bemutatója Gyurkovics Tibor Császármorzsa című színdarabja lesz, amelyet Dörner György rendez.

Elkezdtük próbálni a Fatia Negra című musicalt, melynek a nagyszínpadon lesz a bemutatója. A kamaraszínházban pedig a Császármorzsa című darabnak lesz a premierje – avat be az igazgató-rendező. Ennek a darabnak folytatódnak a próbái, mert a járvány miatt abba kellett hagynunk. A premiert június 4-én tartjuk, utána több alkalommal lesz még lehetőség megnézni az előadást júniusban. Az elmúlt időszakot fegyelmezetten, türelmesen vészeltük át, bízva az egészséges jövőben. Most folytatódhatnak a próbák, hiszen az átoltottság olyan mértékű, hogy ezt megtehetjük. Ritkán fordul elő a színháztörténetben, hogy az évad végén két bemutatót tartanak.

Nyáron a nézőink vidéken találkozhatnak az Újszínház előadásaival, többek között a Gyulai Várszínházban A funtineli boszorkány és A palacsintás király című elődadással, a 30. Művészetek Völgye fesztiválon pedig az Újszínház kilenc előadását mutatjuk be

mondta kérdésünkre Dörner György, a színház igazgatója.

A jegyértékesítés már elkezdődött.

A színházban kötelezően maszkot kell majd viselni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.