Meghalt Vass Gábor színész, Sean Connery magyar hangja

Hosszan tartó, súlyos betegséget követően 64 évesen elhunyt Vass Gábor – osztotta meg a gyászhírt a Szinkronjunkie blog Facebook-oldal.

Magyar Nemzet
2021. 01. 13. 11:14
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A színész Egerben nőtt fel és ott is tanult. A Színház- és Filmművészeti Főiskolát 1974 és 1978 között végezte el Várkonyi Zoltán legutolsó osztályának növendékeként.

Diplomája megszerzése után egy évadot a szolnoki Szigligeti Színháznál töltött. 1979 és 1984 között a Szegedi Nemzeti Színházban játszott. Ezt követően tíz évig volt a Madách Színház tagja, utána szabadúszóként dolgozott.

Jellegzetes hangja miatt szinkronszínészként is gyakran foglalkoztatták. Számos alkalommal szinkronizálta Sean Conneryt, többek között a James Bond-filmekben. Ő volt Bruce Willis szinkronhangja az első Die Hardban, de Samuel L. Jackson is többször az ő hangján szólalt meg magyarul.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.