Elkezdődött a négynapos Bőköz fesztivál

Az Ormánság négy községében, Kémesen, Szaporcán, Tésenfán és Drávacsehiben megkezdődött a Bőköz fesztivál.

Magyar Nemzet
2020. 09. 04. 20:25
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti összetartozás jegyében zajló Bőköz fesztiválon 37 helyszínen mintegy száz ingyenes zenei, irodalmi, színházi, képző- és népművészeti programmal várják a látogatókat. – A Bőköz fesztivál azért más, különb, érdekesebb, izgalmasabb minden más magyarországi fesztiválnál, mert bepillantást enged az itt élők mindennapjaiba – mondta Nagy István agrárminiszter a fesztivál megnyitóján. A miniszter utalt rá, hogy a magyar kormány felismerte a vidékfejlesztés fontosságát, célul tűzte ki, hogy felkarolja a vidéki megmaradás, az értékek megőrzésének ügyét.

Hoppál Péter fideszes országgyűlési képviselő, kulturális alapellátásért felelős miniszteri biztos hangsúlyozta: az ötödik alkalommal megrendezett fesztivál vállalása, hogy bemutassa a messziről jövő vendégeknek az Ormánság régmúltban gyökerező különleges kulturális értékeit, örökségét, néprajzi kincseit, gasztronómiáját, a házaknál fellelhető tárgyakat, messziről érkező vendégek, fellépők pedig elhozzák ide a „budapesti magaskultúrát”. – Ormánság, a Bőköz olyan helye a világnak, ahova érdemes eljönni, ahol érdemes kultúrát fogyasztani, megismerkedni a vidéki valósággal – mondta Nagy Csaba, a térség fideszes országgyűlési képviselője. A képviselő arról is beszélt, hogy a települések kulturális eredményéhez kulturális, építészeti fejlesztések is párosultak. Ennek példája a szaporcai templom orgonájának felújítása.

Pataki András fesztiváligazgató azt közölte, tervezik a fesztivál meghosszabbítását. Elképzeléseik szerint a következő egy évben háromhetente egy-egy befogadó színházi előadást tartanak a négy település valamelyikében.

A részletes program a fesztivál honlapján olvasható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.