Elmarad a pécsi Szamárfül fesztivál

Nem szervezik meg a hagyományos pécsi családi rendezvényt, a Szamárfül fesztivált, amelynek augusztus utolsó három napján a Zsolnay Kulturális Negyed adott volna otthont – közölte a szervező Zsolnay Örökségkezelő NKft.

MTI
2020. 08. 17. 14:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivált az elmúlt nyolc évben megszakítások nélkül, nagy érdeklődés mellett tartották meg minden augusztus végén a baranyai megyeszékhelyen, a Zsolnay Kulturális Negyed területén.

A társaság – mint azt közleményükben írták – idén a fertőzésveszély miatt a családok biztonságát helyezte előtérbe, ezért nem tartja meg a rendezvényt.

Felidézték: az ország egyik legnagyobb ingyenes gyermekfesztiválján évről évre 10-15 ezren vettek részt a pécsi kulturális negyedben, s az idei lett volna a kilencedik Szamárfül fesztivál, amely az „iskolakezdés előtt még egy hatalmas kalandot” tartogatott volna a gyerekeknek – gyerekbirodalommá és játszóházzá változtatva a Zsolnay-negyedet.

A szervezők bíznak benne, hogy 2021-ben nem lesz akadálya a fesztivál megtartásának.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.