Elmarad idén a Bayreuthi Ünnepi Játékok is

Nem tartják meg idén a Bayreuthi Ünnepi Játékok programsorozata a koronavírus-járvány miatt – jelentették be kedd este a világhírű németországi Wagner-fesztivál szervezői.

Forrás: MTI2020. 03. 31. 23:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közleményük szerint sajnálattal tudatják, hogy kénytelenek lemondani a nagy hagyományokra visszatekintő, az operavilág egyik legjelentősebb eseményének számító fesztivált. A rendezvény idén július 25-én kezdődött volna.

A szervezők szerint a mozgásszabadságot korlátozó járványellenes intézkedések nagyon megnehezítették volna a próbákat, amelyeknek már az elkövetkező napokban el kellett volna kezdődniük.

Néhány hete a fesztivál igazgatósága még abban reménykedett, hogy a járvány ellenére idén is megtarthatják a Richard Wagner által 1876-ban alapított ünnepi játékokat.

Az idei fesztivál lefújása kihatással lesz több elkövetkező évad programjára is – közölték. A Nibelung gyűrűje idei szezonra tervezett új produkciójának premierjét várhatóan csak 2022-ben tudják megtartani, jövőre pedig csak egyetlen új rendezést tudnak színre vinni, A bolygó hollandit.

Az erre az évre váltott jegyek a 2021-es szezonra is érvényesek lesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.