Emlékezz! – A Hungarica új videót készített 1956 tiszteletére

„Emlékezz a tankok csövére és arra, hogy Budapestet hogyan lőtték romhalmazzá! Lobogjon a gyertyaláng azokért, akik életüket adták teérted, Magyarország!”

Pataki
2020. 10. 23. 11:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A kommunista diktatúra és a szovjet megszállás ellen 1956. október 23-án kirobbant forradalom és fegyveres felkelés elemi erejű példázata a magyar nép szabadságvágyának. Ezzel a dallal szeretnénk tisztelegni a hősök előtt” – közölte a Hungarica. A zenekar történelmi ihletésű videóval jelentkezett az '56-os forradalom és szabadság ünnepnapjára. Az énekes poszton újból az alapító énekes, Sziva Balázst (Romer) lehet hallani, akivel most az Emlékezz! című dalt rögzítették újra az október 23-i forradalom emlékére.

 

mésszel leöntött testek a járdán

sortűz után a csend

zászlón a lyuk

Jézus sebe

keresztre feszítve lent

a magyarok Istenét hívja

vérét ontva egy nemzet

emlékezz a tankok csövére

és arra, hogy Budapestet

hogyan lőtték romhalmazzá

lobogjon a gyertyaláng

azokért, akik életüket adták

teérted, Magyarország

 

A dal a 2007-es Nem keresek új hazát című lemezen jelent meg Nagy Feró vendégszereplésével, a friss változat pedig egyben első előfutára a decemberben érkező 15 éves jubileumi lemeznek, melyről hamarosan új dallal és videoklippel is jelentkeznek.

[embed]http://youtu.be/EGdpkahwUxA[/embed]

 

Mentes Norbert (Moby Dick) gitáros, a mellé újra felsorakozott Sziva Balázs énekes és Vörös Gábor basszusgitáros, valamint Kiss Dániel dobos a napokban fejezik be a munkát a Hungarica 15 éves jubileumára megjelenő, a korai lemezekre épülő gyűjteményes albumán. A számokat egytől egyig újrakeverték, valamint új felvételek is helyet kapnak majd a korongon. A hangzásért az a Scheer „Max” Viktor zenei rendező felel, aki korábban többek között a Tankcsapda, a Moby Dick és a Rómeó Vérzik lemezein is dolgozott már.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.