Fel a szívekkel a szebb jövő reményében + videó

A dupla platinalemezes Idősziget album óta most először adott ki új szerzeményt Ákos. Az énekes szerint a Fel a szívekkel egy tempós, életigenlő dal, melynek szövegét ő maga írta, zenéjét Lepés Gábor szerezte, a jellegzetes gitárszólamok pedig Madarász Gábor munkáját dicsérik.

Magyar Nemzet
2021. 04. 07. 14:30
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy koncertfilmet és tizenegy különleges, a karanténhelyzetre reflektáló adást tett közzé YouTube-csatornáján Ákos a 2019-es, sorrendben ötödik dupla telt házas Aréna-koncertje óta. Az Idősziget-koncertfilm tavaly ősszel, az Aranyszárnyú angyal című ünnepi átirat három változata karácsonykor jelent meg, 2021 elején pedig elkészült a Nagy Feró munkássága előtt tisztelgő feldolgozáslemez, a Jerikó – olvasható a lapunkhoz eljuttatott közleményben.

Mint írják, Ákos stúdiójában nem állt meg a munka, ám a dupla platinalemezes Idősziget album óta az énekes most először adott ki új szerzeményt: a Fel a szívekkel már a szebb jövő reményében született. A zenét Lepés Gábor szerezte, Ákos írta a szöveget, mint mindig, az éneklés és vokálozás mellett basszusgitáron is játszik, a jellegzetes gitárszólamok pedig Madarász Gábor munkáját dicsérik. Mától elérhető a Fel a szívekkel című maxi lemez, a CD-n és letölthető formátumban is megjelenő kiadványon hét felvétel szerepel: a címadó vadonatúj dal két változata, valamint az Idősziget album sikerdala, a Csend leszek stúdió- és koncertverziója, ráadásként pedig három ütős remix. Érdekesség, hogy ezek közül kettőt a Bonanza Banzai egykori szintetizátorosa, Menczel Gábor jegyez, aki a zenekar megszűnése óta nemigen hallatott magáról. A kiadvány exkluzív digipack csomagolásban jelenik meg.

„A legutóbbi stúdiólemez dalai közül a Csend leszek nagy sikert aratott a munkámat régóta figyelemmel kísérő közönség körében. A dal koncertklipje tavaly szeptember óta látható a YouTube-csatornánkon, eredetileg ezzel egy időben akartuk kiadni a szerzemény különböző változatait is. Jó, hogy vártunk ezzel, mert a kiadvány anyaga sok új ötlettel és egy vadonatúj dallal is gazdagodott azóta. A Fel a szívekkel igazi tempós, életigenlő dal, jó kis koncertnóta lehet belőle, ha végre újra találkozhatunk a közönséggel – be kell vallanom, ez már nekem is rettenetesen hiányzik. Külön öröm, hogy Lepe vagány átértelmezése mellé régi zenésztársam, Menczel Gábor is két nagyszerű remixet hozott, ezekkel lett teljes a kiadvány” – idézi a közlemény Ákost.

A kényszerű koncertszünet után minden remény megvan arra, hogy Ákos és az együttes bepótolhasson jó néhányat a tavaly elmaradt koncertekből. „Minden a járványhelyzet függvénye, de vélhetően a december 11-i Aréna-koncerten már találkozhatunk” – reménykedik Ákos, aki azt is elárulta, hogy a karanténidőszakban befejezte régóta készülő novelláskötetét, amely még az idén megjelenhet egy neves kiadónál. Emellett forgatókönyvíró-rendezőként egy kisjátékfilm forgatását kezdi meg hamarosan.

 

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=n0qjbuI8hHk&t=19s[/embed]

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.