Nyolcadik alkalommal rendezik meg a Felvidéki Fonográf Fesztivált

2019. 11. 14. 18:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

November 15-én kezdődik a Felvidék legrangosabb zenei folklór-seregszemléje, a Fonográf Fesztivál. Idén nyolcadik alkalommal – az eddig Komáromban – rendezett találkozó ezúttal túllépte a nagy múltú város határait, így Kassa, Fülek és Somorja is értékes programoknak adhat otthont.

A Hagyományok Háza Hálózat-Szlovákia által is szakmailag támogatott rendezvénysorozat fáklyavivője továbbra is Komárom marad, a november 15-én kezdődő fesztiválon a Tiszti Pavilon dísztermében Lajkó Félix szólókoncertje nyitja a sort. A híres hegedűs visszatérő vendég Jókai városában, s ezúttal is számíthat a közönség szimpátiájára.

A következő pénteken két kiemelt program is várja az érdeklődőket, Berecz András mesemondó fellépésén Bognár András nagybőgőn, Papp Endre és Lakatos Róbert brácsán működik közre. Ezt követi a RÉV-Magyar Kultúra Házában – a 2017-es Fölszállott a páva verseny hangszeres szólisták és zenekarok kategóriájának győztese – a Pósfa Zenekar ingyenes műsora. Az estet az elmaradhatatlan táncház zárja. Különlegességnek ígérkezik a Vadkerti Imre Quartet (november 23.) és a Kaláka (november 24.) koncertje is. „Nagyszerű ötletnek tartom a Kalotaszegi Bál beiktatását a programba – értékel egy új kezdeményezést Lakatos Róbert brácsaművész, szervező. – Először hívtunk meg igazi hagyományőrzőket a fesztiválra, s kedves tájegységem követeivel szeretnénk bemutatni azt a kulturális erőt, amiből mi is évek óta táplálkozunk.”

Az új helyszínek is emelik a műsorsorozat értékét: a kassai Thália Színházban Rendhagyó Prímástalálkozót rendeznek, a füleki Városi Művelődési Központban (november 21.) és egy napra rá a somorjai Városi Művelődési Központban Szalonna és bandája lép fel.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.