Három nap tiszta jazz Paloznakon

A festői szépségű Balaton-felvidéken augusztus 20-án a magyar jazz napját ünnepeli a jazzpiknik.

Magyar Nemzet
2020. 06. 18. 13:24
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Újabb fellépőket jelentettek be a paloznaki jazzpiknik szervezői, amelyet idén új időpontban, augusztus 20–22. között rendeznek meg. A festői szépségű Balaton-felvidéken augusztus 20-án a magyar jazz napját ünnepeli a jazzpiknik a 30 éves Magyar Jazz Szövetséggel közös szervezésben. A jeles alkalomból a hatszoros Grammy-díjas Randy Brecker trombitás, az élő jazzlegenda látogat Paloznakra a Finucci Brothers vendégeként.

Tehát a paloznaki jazzpiknik nagyszínpadának eddigi fellépői; augusztus 20-án, csütörtökön a Randy ­Brecker és a Magyar Jazz Szövetség formá­ciója jegyzi a nyitóeseményt a magyar jazz napján. A csütörtöki est folytatásaként a De Phazz német jazzkollektíva és a Dän Von Schulz–Andrew J páros lép fel. Augusztus 21-én, pénteken zenél a Mörk, majd a Jamie Winchester & Hrutka Róbert Band, az est fénypontja pedig a „szaxofonistennő”, Candy Dulfer. A szombati záróestet pedig Zséda nyitja, őt követi Mario Biondi és a Kraak & Smaak Live Band. A magyar fellépők között olyan zenekarok piknikeznek, mint a Smooth Jazz Brothers, a Stinky Bugs, a Sárik Péter Trió, Gyémánt Bálint vagy a Pátkai Rozina trió.

Pátkai Rozina is fellép a rendezvényen
Fotó: Teknős Miklós

Mint minden évben, a paloznaki jazz­piknik most is segíti bevétele egy részével a rászorulókat. Idén az Együtt az Autistákért Alapítványt támogatja a fesztivál nagy álmuk, az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozásában.

A végleges programbontás a honlapon található: www.jazzpiknik.hu

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.