Igazi közösségi élmény

Családtagok, diákok és tanáraik, barátok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül, bizonyítva, hogy a zene igazi közösségi élmény, összetartó erő.

Izsó Zita
2019. 04. 25. 6:55
null
Az előző négy széria tehetségeiből alakult kamarazenekar fellépett a sajtótájékoztatón Fotó: Teknős Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ebben az évben az eddigi évadoktól eltérő koncepcióval jelentkezik a Virtuózok elnevezésű komolyzenei tehetségkutató: a Kamara Virtuózok elnevezésű műsorban ezúttal az együtt zenélés öröme kerül a középpontba.

Családtagok, diákok és tanáraik, barátok mutatkoznak meg a klasszikus zenén keresztül, bizonyítva, hogy a zene igazi közösségi élmény, összetartó erő.

Szóló helyett tehát csapatban versenyeznek a zenészek, ami a zsűritől is másfajta szemléletet követel. Ezúttal nem lesznek válogató adások, illetve elődöntők, a hat adásból ötben az öttagú zsűri, az utolsó adásban pedig a nézők döntenek, és a legjobb három formáció közül választják ki a verseny abszolút győztesét.

Az előző négy széria tehetségeiből alakult kamarazenekar fellépett a sajtótájékoztatón
Fotó: Teknős Miklós

A műsor természetesen ebben az évben is bővelkedik majd izgalmakban. A zsűritagok idén is kapnak egy-egy hegedűt, amivel egészen az utolsó adásig megmenthetnek egy-egy formációt a kieséstől.

A Kamara Virtuózok 2019-es indulói az Aeris Brass Quintet, a Custos Consort, a Flautica, a Harmónia utasok, a Pontasto gitárkvartett, Sárközy Lajos és zenekara, a Seven Sax és a ­TanBorEn Trio. Érdekesség, hogy az együttesek tagjai között vannak olyanok, akik korábban már részt vettek a Virtuózok valamelyik évadában.

További változás, hogy ebben az évben a zsűri hasznos észrevételei mellett minden formá­ciót egy-egy segítő is kísér, akiket az elmúlt évadokból már jól ismerünk, így újra találkozhatunk majd többek között Boros Misivel, Ninh Duc Hoang Longgal és Lugosi Dániel Alival is.

A tehetségkutató ötödik évadának zsűritagjai: Miklósa Erika, Batta András, Balázs János, Kesselyák Gergely és Várdai István.

A műsort május 3-tól sugározzák majd a Duna Televízió és a Duna World műsorán, az adásokat péntek éjjel ismétli az M5 csatorna, vasárnap délelőtt pedig a Bartók rádió Continuo – Kísérjük a Virtuózokat! magazinműsorában beszélget Bolla Milán a pénteki adásról. Egyébként a Bartók rádióra már április 28-án is érdemes odakapcsolni, ugyanis a csatorna felvezető műsorral készül.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.