Imákat így még nem hallhattál

Soha nem volt jobban szükségünk az ima megtartó erejére, mint most, a globális vírushelyzet időszakában, mégsem volt könnyű megtalálni őket, főleg nem jó minőségben. „Teremts bennünk csendet!” címen CD-n és online egy hiánypótló gyűjtemény jelent meg a sok ezer éve lelki támaszt adó szent szövegekből neves színművészek előadásában.

Magyar Nemzet
2020. 12. 01. 11:35
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A tavaszi „leállás” alatt már érezhető volt, hogy az emberek minden korábbinál nyitottabbak lettek a lelki feltöltődést segítő tartalmakra. Látványosan felpörögtek a hangoskönyvek, s az ilyen témával foglalkozó filmek és előadások megtekintései. Az egyik legalapvetőbb, lélekkel foglalkozó tartalomcsoport, az imádságok mégis alig voltak elérhetők, jó minőségben még a legismertebb szövegek sem voltak megtalálhatók az online térben.

„Én vallásos vagyok, de azon kívül, hogy a mindennapi életben tartom a vallási szabályokat, a munkámba ezt kevéssé vittem bele eddig. Most egy olyan együttállás alakult ki, amiben ez összekapcsolódott. Ettől függetlenül ez a gyűjtemény nem egy vallási promóció, inkább egy reakció arra, ami a vírus miatt az emberek lelkében kialakult” – foglalja össze a gyűjtemény történetét Molnár Gábor, a Gold Record ügyvezető igazgatója, aki azt is elmondta, hogy első körben a katolikus, a református és az evangélikus imákat gyűjtötték össze egyházi szakértő segítségével, lektorálásával. A kiadvány finanszírozása állami és egyházi támogatás nélkül, a kiadó saját forrásából történt, és a tartalmakból befolyó nyereséget az Ökumenikus Segélyszervezet részére ajánlották fel.

Az imádságokat neves színművészek és médiaszemélyiségek mondták fel, akik mindannyian lelkesen vettek részt a projektben. Bajza Viktória, Bencze Ilona, Dunai Tamás, Galbenisz Tomasz, Gundel Takács Gábor, Hűvösvölgyi Ildikó, Kautzky Armand, Kiss Mari, Kökényessy Ági, Nagy Sándor és Németh Borbála kölcsönözték hangjukat a felvételekhez.

A lemezborítót és az online tartalmak borítóképeit és kapcsolódó kreatív anyagait a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft.-n keresztül felkért grafikusművész, Szabó Zsófi készítette el, akivel már korábban is dolgozott a kiadó.

A „Teremts bennünk csendet” lemez hamarosan elérhető a nagyobb CD-áruházakban és megrendelhető a https://www.goldrecord.hu/webshop oldalon.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.