Július közepén rendezik a Cervinus Művészeti Fesztivált

Idén 10. alkalommal rendezik meg a szlovák–magyar kétnyelvű Cervinus Teátrum nyári programsorozatát július 14. és 28. között a Szarvasi Vízi Színházban.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 06. 19. 20:19
null
Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A fesztivált szervező szarvasi Cervinus Teátrum művészeti igazgatója, Dósa Zsuzsa elmondta, hogy a két héten át tartó rendezvény programjának összeállításakor idén is minden generációra gondoltak, a közönséget különböző műfajokkal várják a prózától a vígjátékon át egészen a táncszínházig a Szarvasi Vízi Színházban.

Hozzátette, hogy a műsorok java családi programnak mondható, egy részük ingyenes. Három bemutatót a kulturális államtitkárság pályázati támogatásával hívnak életre: a Sors bolondjai, az Imádok férjhez menni és az először itt látható Twist Olivér a színház saját produkciói.

Mivel szlovák–magyar kétnyelvű színházként működnek, szlovák esttel is várják a nem magyar anyanyelvű érdeklődőket.

Az Együtt (Spolu) című előadás azért különleges, mert műfaja lírai színház, ahol az irodalom találkozik a zenével és a tánccal – mondta a művészeti vezető. A felolvasószínházi est során pedig mindig szlovák szerzők darabjait fordítják le magyarra, idén a Zavaros örökség című vígjáték kerül sorra.

Az éjszaka színei című nyitóesten szerepel majd többek közt musical, operett, opera, sőt cirkuszi produkció is. A két hét során bemutatják még a saját produkcióban elkészült Hotel Mentholt és a Bűvös tojás című szlovák mesejátékot (magyar nyelven), de lesz rendhagyó közönségtalálkozó, önálló est és fellép a Varidance Kármen című táncszínháza is. A fesztivált Szalonna és bandája népzenei koncertje zárja.

A részletes programsor a www.cervinusfest.hu és a www.viziszinhaz.hu oldalon is megtalálható.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.