Kiállítással üzenik, hogy Minden magyar számít! + galéria

Megnyílt a Magyar Patrióták Közössége Kárpát-medence arcairól szóló köztéri tárlata Budapesten, a Reformátorok terén szombaton. A plakátok arra hívják fel a figyelmet, hogy nincs külhoni és belhoni magyarság, hanem mindannyian ugyanannak az egységes és oszthatatlan nemzetnek vagyunk a tagjai.

Munkatársunktól
2021. 06. 07. 19:04
Minden Magyar Számít kiállításmegnyító
2021.06.05. Budapest Minden Magyar Számít kiállításmegnyító a Patrióták Egyesület szervezésében Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Éberling András
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzeti összetartozás napjához kapcsolódóan Minden magyar számít! címmel nyílt kiállítás szombaton a fővárosi Reformátorok terén.

A kiállítás egyik arca a felvidéki Kupec Zsófia Fotó: Éberling András

Az ünnepélyes megnyitón Ács Anikó és Szász József XVI. kerületi alpolgármesterek, valamint a kerület székelyföldi testvértelepüléséről, Csíkszentmihályról érkezett küldöttség is részt vett.

Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke nyitotta meg a kiállítást
Fotó: Éberling András

Hetzmann Róbert, a Patrióták elnöke az eseményen úgy fogalmazott: – Hatalmas öröm számunkra, hogy itt lehetünk, másfél éves álom vált valóra ma. Amikor kitaláltuk ezt a kiállítást, még nem tudtuk, mit jelent az a szó, hogy koronavírus és határzár. Az a gondolat vezérelt minket, hogy meg kell haladni a határon túli és a határon belüli magyar felosztást, mert egy egységes nemzet létezik. Végezetül hozzátette: A határon túli magyarságot az anyaországival a mindennapokban kell egységesíteni.

A csíkszentmihályi küldöttség tagjai is megnézték a kiállítást
Fotó: Éberling András

A június 29-ig megtekinthető óriásplakátokon harmincöt véletlenszerűen kiválasztott erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany együtt szerepel a magyarországiakkal, ezzel is kifejezve a magyar nemzet oszthatatlanságát.

A hónap végéig lesz a Reformátorok terén a kiállítás
Fotó: Éberling András/Magyar Nemzet

– Trianon 101. évfordulójáról lehet azt elmondani, hogy igazából az összetartozás napja, hiszen nemcsak a határon túliakat, hanem egymást is most láthatjuk csak a hosszú bezártság után együtt – emelte ki köszöntőjében Szász János. Az alpolgármester felidézte, hogy a Patrióták már visszatérő vendégek a Reformátorok terén, hiszen tavaly ősszel a Rongyos Gárdáról szóló köztéri installáció is itt valósulhatott meg.

A 35 erdélyi, felvidéki, délvidéki, kárpátaljai, drávaközi és muravidéki fotóalany együtt szerepel a magyarországiakkal
Fotó: Éberling András

A nemzeti összetartozás erősítését szolgáló, ingyenesen látogatható köztéri tárlat az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósult meg.

Tavaly ősszel a Rongyos Gárdáról szóló köztéri installáció is itt valósulhatott meg Fotó: Éberling András

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.