Kínai és magyar győztesek az idei fesztiválon

Az ifj. Richter József-Merrylu Richter magyar akrobatapáros, valamint a kínai China National Acrobatic Troup nyerte a XIII. Budapesti Nemzetközi Cirkuszfesztivált – jelentette be Fekete Péter kultúráért felelős államtitkár a rendezvény hétfő esti zárógáláján.

Forrás: MTI2020. 01. 13. 23:44
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nemzetközi zsűri négy ezüstérmet ítélt oda: az olasz-spanyol Yves & Ambra, valamint az olasz-bolgár Kolev Sisters akrobataduóknak, illetve két orosz csoportnak, az Alania Troupnak és a Virtuoso 5-nek.

Bronzérmet érdemelt a perui Duo Vitalys erőemelő páros, az ukrán Equivokee bohóctrió, valamint az orosz Fantastic Elfs csoport és a szintén orosz Szemjon Kracsinov zsonglőr.

Budapest főváros különdíját az oroszországi Diamond Circus of Yakutia csoportja vehette át Karácsony Gergely főpolgármestertől. Díjazták a Lyrical Circus – Late Night Show produkcióit is: első helyen végzett Alisza Sehter (Izrael), ezüstérmet vihet haza a Duo Unity – Cyr Wheel (Kanada), míg a bronz a Mallakhamb India csoportjának járt.

A gálán a Newcomer Show fiatal magyar tehetségeit is kitüntették: aranyérmet nyert Varga Rikó Roberto, ezüsttel jutalmazták a High5 triót, Russnak Regina pedig bronzérmet kapott.

A magyar cirkuszigazgatók díjait ifj. Richter József és Merrylu Richter (arany), a China National Acrobatic Troup (ezüst), valamint Yves&Ambra (bronz) nyerték.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.