Mise a legüldözöttebb vallásért

Szarka Tamás szándéka, hogy miséjével népszerűsítse a katolikus kultúrát, illetve a hit erejével igyekszik erősíteni a keresztény családok értékrendjét.

Magyar Nemzet
2020. 09. 16. 16:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A nagyközönség a művet Szarka Tamás és zenekara előadásában hallgathatja meg az ország több helyszínén. A budapesti ősbemutatóra október 17-én kerül sor a Szent István-bazilikában. A koncert vendégei Miklósa Erika világhírű koloratúrszoprán és a Magyar Állami Operaház kórusa lesz.

Keresztény tematikájú alkotás nem idegen a muzsikustól, aki 2012-ben írta Mária című musicaljét. A mű Szűz Mária életének azon szakaszát jeleníti meg, amikor sorsának értelmét, Jézust a szíve alá álmodja, majd leányanyaként menekülni kényszerül. Támasza csupán József és kitaszítottságában, kilátástalanságában növekvő hite. Szarka Tamás elementáris erejű zenéjében és költői képeiben a megálmodott valódi magyar Mária-történet bontakozik ki. Zenéje közép-európai és balkáni elemeket ötvöz, ugyanakkor erősen épül a magyar hagyományokra. A darab hangos sikert aratott a debreceni Főnix Csarnokban, a Szegedi Szabadtéri Játékokon és a Nemzeti Színházban egyaránt.

Ma a kereszténység a legüldözöttebb vallás a világon. Erre a szomorú tényre is szeretné felhívni a figyelmet a Missa Missio.

A mű megírását és bemutatását az emberi erőforrások minisztere, Kásler Miklós támogatja.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.