Online programcsalád a nyíregyházi teátrumban

Nézők és előadók is nyerhetnek a Móricz Zsigmond Színház internetes terében zajló Móricz-(F)Aktor és a Móricz Anno nevű programokon.

Gőz József Miklós
2020. 12. 23. 12:04
null
Jelenet a színház Úri muri előadásából Fotó: Móricz Zsigmond Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nézőit és színészeit is foglalkoztatja a nyíregyházi Móricz Zsigmond színház ezekben a járványos-lezárásos időben. Természetesen online, azaz a színház Facebook-oldalán és YouTube csatornáján láthatók ezek a játékok. Ugyanis a színház új, felhőtlen kikapcsolódást nyújtó vadonatúj online programcsaládot hozott létre, amelynek első tagja a Móricz-(F)Aktor címet viseli

Lényege, hogy a színház kiváló művészei szabadon választott műsorszámaikkal – hol prózában, hol dalban – mérik össze tehetségüket. A nyíregyházi Művész Stúdióból a színház Facebook-oldalán minden pénteken, szombaton és vasárnap este nyolckor egy-egy népszerű színművészük mutatkozik be, nemcsak a hazai, hanem az internetet látogató magyar közönség előtt is. Így szeretnének minden színházszerető nézőnek szórakozást nyújtani az átmenetileg zárt színházi ajtók ellenére is.

Jelenet a színház Úri muri előadásából
Fotó: Móricz Zsigmond Színház

A színház arra kérte a nézőket, hogy ha az adott adás versenyzőjének műsorszámai tetszenek, lájkolják (akár „imádják”), vagy küldjenek egy, a versenyző színész nevét is tartalmazó kommentet. Szavazás ez, amelyben a „tetszik” jelölés egy, az „imádom” két, a komment három voksot jelent. Egy hét múlva összegzik a szavazatokat, de beküldőik között páros színházbérleteket sorsolnak ki, s a Mindenünk a színház című kiadványt (amely a társulat életének kulisszatitkaiba avatja be az olvasót). A legtöbb szavazatot elérő versenyző Kovács Zoltán üvegművész ez alkalomra készült alkotását kapja tiszteletdíjul. Az adássorozat végén pedig egy wellness hétvégét sorsolnak ki a szavazók között.

Az online programcsalád második tagjának a címe: Móricz Anno…, amely egy múltidéző memóriajáték a nézőknek. Minden csütörtök este nyolckor a színház közösségi oldalán, s az említett csatornán megjelenő online adás a társulat utóbbi éveinek legsikeresebb előadásaiból elevenít fel egyet-egyet szintén a művész stúdió színpadán. A nézőknek ki kell találniuk, hogy melyik darabból származik az aktuális bejátszás.

A nézők a válaszokat az adott adás videóposztja alatti hozzászólásban adhatják meg, szintén egy hétig az adást követően. A jól szavazók között hetente a már említett színházi kiadvány egy-egy példányát, és egy két személyes VIP bérletet sorsolnak ki, a színház 2021/22-es évadára. A Móricz F(A)ktor december 20-án már túljutott a kilencedik A Móricz Anno… pedig a harmadik bejátszásán. S hogy milyen jó színészeket láthat a publikum a két sorozatban, arra van egy jó igazolás. Az idei nehéz évadban, példátlan módon ugyanabban az évben két elismerést is kapott Horváth Margit, a színház művésze. Ősz elején bekerült a Fidelio Kult50 programjába, a 9-től 5-ig című darabban nyújtott alakításával, tél elején pedig megkapta az epizodisták közül a legjobbaknak járó Aase-díjat.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.