Több leszel, ha alkotsz

A Hagyományok Háza Most van időm alkotni! címmel hirdet népi kézművesek számára pályázatot.

Magyar Nemzet
2020. 04. 26. 18:42
null
Az alkotási folyamatot dokumentálni is kell
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hagyományok Háza Most van időm alkotni! címmel hirdet népi kézművesek számára pályázatot.

– Az ismert helyzetben hallgatóinknak, alkotóinknak és kézműveseinknek élete az otthonmaradással megváltozott. A Hagyományok Háza gyakorlatilag felfüggesztette az őket érintő aktív tevékenységét, így partnereinknek jelentős – alkotásra fordítható – ideje szabadult fel – nyilatkozta Péter Szidónia, az intézmény kézművesosztályának vezetője, aki azt is megfogalmazta, hogy a Most van időm alkotni! – Több leszel, ha alkotsz felhívás egy szükség szülte lehetőség. Elképzelésük szerint nemcsak az elkészült tárgyakat, hanem az alkotási folyamat dokumentációját is kérik a pályázóktól.

– Úgy véljük, hogy ez az idő tökéletesen alkalmas arra, hogy egy korábban dédelgetett tervüket megvalósítsák vagy egy már megkezdett, de valamilyen okból félretett darabot befejezhessenek. Minden kézművesnek van egy kis szekretere vagy kosara, ahová a még megmunkálandó félkész műveiket rejtik. Más esetben a gondolataik között – tudat alatt, felett – őriznek ötleteket, amelyeket korábbi tanulmányi útjaik vagy a Hagyományok Háza programjai ültettek el bennük – hangsúlyozta Péter Szidónia.

Az alkotási folyamatot dokumentálni is kell

A pályáztatók remélik, hogy a körülmények jegyében kicsit más tárgyak készülhetnek, az időbőség az alkotók megújulását is szolgálja, s különösen kreatív megoldásokra sarkallja őket. Arra is gondoltak, hogy egy pályázaton belül a családtagok összefogásával akár több mesterségbeli tudás is találkozhatna.

A pályázatra május 20-án éjfélig lehet jelentkezni, bővebb információk a Hagyományok Háza honlapján találhatók.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.