Tóth Barnabás filmjét nevezték az Oscarra

Magyar Nemzet
2019. 09. 05. 8:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szakmai testület Tóth Barnabás Akik maradtak című filmjét jelölte arra, hogy Magyarországot képviselje az Oscar-verseny nemzetközi film kategóriájában. Tóth Barnabás szinkrontolmácsokról szóló, Susotázs című rövidfilmvígjátéka tavaly felkerült a tíz legjobb élőszereplős alkotás közé az Oscar szűkített listájára. Az Akik maradtak nem az első film, amely a közmédia Mecenatúra programja támogatásával versenyezhet. Két évvel ezelőtt Deák Kristóf Mindenki című rövidfilmje nyerte az arany szobrot.

Az Akik maradtak F. Várkonyi Zsuzsa Férfiidők lányregénye című könyve alapján készült, a forgatókönyvet Tóth Barnabás és Muhi Klára írták, az operatőr Marosi Gábor, a vágó Mógor Ágnes, a producerek Mécs Mónika és Mesterházy Ernő. Aladár (Hajduk Károly) magányos nőgyógyász. Egyik fiatal páciense, Klára (Szőke Abigél) dacos kamaszlány, aki makacsul várja haza szüleit a haláltáborból a második világháború utáni Budapesten. Kettejük egymásra találása áll a film középpontjában.

A film világpremierje a napokban volt a legendás telluride filmfesztiválon Coloradóban, a hazai bemutatója szeptember 19-én a CineFest Miskolci Nemzetközi Filmfesztivál versenyprogramjában lesz, majd szeptember 26-tól országszerte látható a mozikban.

Fotó: Budapestfilm

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.