Vasárnap zárul a II. Építészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban

Forrás: MTI2019. 08. 22. 19:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vasárnap zárul a Tér/Erő címmel megrendezett II. Építészeti Nemzeti Szalon a Műcsarnokban.

Az április 25. óta látogatható kiállítás finisszázs-hétvégéjén, szombaton délelőtt családi programmal várják az érdeklődőket, délután pedig különleges tárlatvezetést tartanak. Vasárnap a II. Építészeti Nemzeti Szalon kurátorainak asszisztensei vezetik végig az érdeklődőket a kiállítás egységein – mondta el Balázs Mihály építész, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem (BME) tanszékvezető egyetemi tanára, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) tagja az M1 aktuális csatorna csütörtöki műsorában.

Mint fogalmazott, a kiállításon több szekcióban mutatták be, hogy mi történt az építészetben, illetve a társadalomban. Az egyik fő kiállítási terület a személyes alkotások, illetve az építőművészeti alkotások bemutatása volt.

A másik három teremben az építészet közösségi aspektusaira helyezték a hangsúlyt – tette hozzá.

Közölte: az idei szalonon különös hangsúlyt kapott az építészeti térben és annak létrehozásában egyre fontosabbá váló közösségi erő, az együttes aktivitás.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.