Világsztárok Sopronban

A szervezők új helyszínen, új színpadokkal és programokkal várják az érdeklődőket a szerdán kezdődő, megújult Telekom VOLT fesztiválon.

Izsó Zita
2019. 06. 25. 14:34
null
Hat színpadon több mint kétszáz produkcióval várják a közönséget Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szervezők új helyszínen, új színpadokkal és programokkal várják az érdeklődőket a szerdán kezdődő, megújult Telekom VOLT fesztiválon. A népszerű rendezvény továbbra is Sopronban marad, de Harka irányába bővült. A kormányzat egymilliárd forintnyi támogatást adott a városnak, hogy kiépülhessen egy olyan szabadtéri fesztiválhelyszín, amely többek között a VOLT megrendezésére is alkalmas.

A fesztiválra jellemző sokszínűség jegyében ismét számos hazai és világsztár érkezik Sopronba: fellép többek között a Slipknot, az ismét az eredeti trió felállásban turnézó Black Eyed Peas, a világ egyik legjobb gitárosa, Slash, a legendás kalifornia hiphopcsapat, a Cypress Hill, a Papa Roach, és itt ünnepli 15. születésnapját a Halott Pénz.

A Telekom VOLT fesztiválon az electronic dance music számos világhírű képviselője is fellép. Idén olyan előadók ígérnek felejthetetlen bulikat, mint a Grammy-díjra is jelölt Robin Schulz, a Lost Frequencies, Parov Ste­lar, Martin Solveig, a Friction, a Kollektiv Turmstrasse, de a finomabb zenék kedvelőire is gondoltak a szervezők, így a Kruder & Dorfmeister, a Nouvelle Vague vagy az olasz származású amerikai dalszerzőzseni, Laura Pergolizzi, azaz LP is koncertezik majd Sopronban.

Idén sem csak a zene miatt érdemes ellátogatni a fesztiválra, ugyanis ismét fontos szerepet kapnak azok a nappali programok, amelyeken a résztvevők ismert zenészekkel, írókkal és más művészekkel beszélgethetnek, inspiráló témák kapcsán mélyíthetik el tudásukat vagy különleges színházi darabokat nézhetnek meg. Az érdeklődők találkozhatnak többek között Hevesi Krisztával és Zacher Gáborral, Csernus Imrével, Fábry Sándorral, Janklovics Péterrel, a Táp Színházzal és a Szépírók Társaságával is. Különleges program a déltől kezdődő Detox Jóga is, a szervezők ajánlója szerint ugyanis a dinamikus mozdulatok hatékonyan segítik elő a test természetes tisztító folyamatait, ezzel visszarepítenek mindenkit a régi önmagához, legyűrve az előző este fáradalmait.

Hat színpadon több mint kétszáz produkcióval várják a közönséget
Fotó: Bach Máté

A fesztivál nappali programhelyszínei is bővültek. A programok közül az egyik legérdekesebb Fábry Sándor 80 nap alatt a Föld körül című műsora, amelyben a humorista – Jules Verne hőseihez hasonlóan – a lehető legkalandosabb úton fedezi fel a világot: a szekrény tetején, a szennyesládán túl, autóstoppal, mentőautóval és Cadillackel, Sanyikaként, Sándorként, Söndörként, végül pedig Satya báként járja az útját.

A Highlights of Hungary minden évben összegyűjti az adott év leginspirálóbb történeteit, példaértékű teljesítményeit. A VOLT fesztivál délutáni beszélgetésein 2018 legmotiválóbb történeteit ismerhetjük meg. Itt lesz például a Talpalatnyi történetek szerzője, a csomagolásmentes Ligeti Bolt vezetője, a filmek múltja és jövője kapcsán pedig a Ruben Brandt, a gyűjtő című animációs film és Köbli Norbert filmrendező kerülnek fókuszba.

A VOLT idén izgalmas programokkal várja a legkisebbeket is, hogy a fesztiválon az egész család kikapcsolódhasson. A gyerekeknek már a belépés is olyan, mint egy kaland kezdete: egy a VOLT-ról szóló rajz vagy festmény jelenti a belépőt, ezt a közönségszolgálatnál tudják karszalagra váltani a 12 év alattiak, akiket üdvözlőlufival és vattacukorral fogadnak. A szombati fesztiváltúrán betekinthetnek a kulisszák mögé, megtudhatják, hogyan kell megszervezni egy ekkora eseményt. Később a családi Pompom-partin egy igazi buli­élménybe is belekóstolhatnak. A Kezes-lábas játszóházban a legkülönfélébb eszközökkel és kézzel-lábbal készülnek a művek, a Kockavadászoknál Lego-kiállítás, rajz- és építőverseny várja a gyerekeket, a HangolÓra helyszínén pedig mindenféle hangszert ki lehet próbálni. Emellett a kicsiknek szólnak az Aranyszamár Bábszínház látványos, a humort egyáltalán nem nélkülöző, tanulságos előadásai is, ahogy a Világjáró marionettek című sokszorosan díjnyertes, egyszemélyes produkció, valamint a Trillmanók is, akik közös játékra és zenélésre invitálnak mindenkit a ligetben. További különlegesség, hogy a gyerekeknek VOLT tehetségkutatót is szerveznek.

A fesztiválra érkezők ebben az évben is ingyen juthatnak a Soproni Téma ötvenezer példányban megjelenő VOLT különszámához, amelyben megtalálhatják az esemény részletes programtábláját és térképét, valamint rengeteg különleges információval is gazdagodhatnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.