Elhunyt a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egyik visszatérő mellékszereplője + videó

Tizenegy közös filmje van a legendás színészpárossal, de csak epizódszerepek jutottak neki.

2024. 02. 26. 17:15
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Idén januárban elhunyt Roberto Messina, a Bud Spencer- és Terence Hill-filmek egyik visszatérő mellékszereplője – adta hírül a színészpáros egyik legnagyobb rajongói oldala. Emlékeztetnek rá, összesen tizenegy Bud Spencer- és Terence Hill-filmben szerepelt. Először az 1971-es Az ördög jobb és bal keze 2-ben, utoljára az 1994-es Bunyó karácsonyig-ban. 

Legtöbbször csupán statisztaszerep jutott neki, legemlékezetesebb alakítása a Kincs, ami nincsben volt: ő a zenét hallgató kalóz.

Az angyalok is esznek babot című filmben pedig a pankrációs veszélyes jelenetekben ő volt Bud Spencer kaszkadőre, annak ellenére, hogy termetében egyébként sokkal kisebb. A Különben dühbe jövünk-ben pedig egyike a bokszolóknak, akit Bud Spencer és Terence Hill helybenhagynak.

Roberto Messina 1934-ben a marokkói Casablancábnan született. Testvérével együtt kaszkadőrként kezdtek el dolgozni a 60-as években, főként történelmi filmekben, később olasz westernekben és krimikben. Mint írják, több mint száz filmben tűnt fel, így az olasz filmek ismert arca, még ha csak epizódszerepek is jutottak neki.

Nyugdíjas éveit családjával töltötte Floridában. Nem sokkal 90. születésnapja után hunyt el Velencében.

Borítókép: Részlet a Kincs, ami nincs című filmből (Fotó: Videókivágás)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.