A világ legnagyobb szökőkútját helyezték üzembe Dubajban

Az új látványosság a szöuli Banpo-hídon működő Moonlight Rainbow Fountaintól vette át a címet.

Forrás: MW2020. 10. 25. 12:52
null
Forrás: Pexels
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legnagyobb, 1300 négyzetméteren elterülő, a 105 méteres magasságot is elérő szökőkútját helyezték üzembe csütörtök este Dubajban.

A Palm Jumeirah mesterséges szigetnél, a The Pointe szórakoztató- és bevásárlóközpont előtt, a tengeren kialakított zenélő-táncoló szökőkút, az Egyesült Arab Emírségek legújabb világrekorder turistacsalogató attrakciója káprázatos megnyitóját élőben közvetítették az interneten.

Fotó: Pexels

A szökőkutat 3000 LED-lámpa világítja meg, a színek és a fényerő szabályozható. Ez Dubaj egyetlen színesen megvilágított szökőkútja, egész évben működik, és félóránként ad elő egy háromperces zenés fény- és táncjátékot.

Az új dubaji látványosság a szöuli Banpo-hídon működő Moonlight Rainbow Fountaintól vette át a világ legnagyobb szökőkútja címet, amelyet a Guinness Világrekordok is elismer.

Fotó: Pexels

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.