Kirajzó pályázatok: Tarka-barka rokolya rajz- és alkotópályázat 2021

A Hagyományok Háza Nyitott Műhelye a kárpát-medencei népviseletek motívumait, formavilágát megörökítő rajz- és alkotópályázatot hirdet óvodai és iskolai, valamint egyéni gyerekcsoportok, szakkörök és egyéni jelentkezők számára határainkon innen és túlról. A kezdeményezés részleteit Farkas Réka múzeumi közművelődési szakember ismerteti.

Forrás: Hagyományok Háza2021. 04. 10. 20:27
null
Forrás: Hagyományok Háza
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ötödik alkalommal hirdeti meg a Hagyományok Háza Nyitott Műhelye rajzpályázatát. Az előző években is nagyon népszerű volt a kiírásuk, tavaly mintegy félezer pályamunkát bíráltak el. Az online beküldési lehetőség – főleg külhonban – többek számára előnyt is jelentett. Sok a visszatérő, Felvidékről, Erdélyből és Délvidékről is kialakultak „törzspályázó” csoportok, az utóbbi két országrészből győzteseket is avattak. A legjobb alkotásokat virtuális kiállításon mutatták be az érdeklődőknek; e tárlat tanulmányozása egyébként a mostani pályázók számára is hasznos lehet. A korábbi eredmények nyomán e pandémiás időszakban is sok érdeklődőre és pályázóra számítanak.

Fotó: Hagyományok Háza

A Nyitott Műhely rajzpályázatát eredetileg óvodai csoportoknak, iskolai osztályoknak, szakköröknek szánta, s ezzel a jelentkezőket együttes alkotásra biztatta. Ez most sincs másként, de az idei feltételek az egyének számára is lehetőséget teremtenek a jelentkezésre. Ezzel a szülőket is ösztökélnék, hogy vegyék át a pedagógusok szerepét, s motiválják gyermekeiket az alkotás örömében.

Az idei év meghatározó témája a „viselet”, kapcsolódva ezzel a hetvenéves Magyar Állami Népi Együttes jubileumához.

A néptáncmozgalomhoz kötődőket is szeretnék ezáltal megszólítani a Kárpát-medencében és a diaszpórában, így népviseletbe öltözve akár önmagukat, akár társaikat ábrázolva küldhetik be anyagukat. A fiatalok felmenőik családi ládáinak tartalmából is meríthetnek ihletet.

Fotó: Hagyományok Háza

A Hagyományok Háza az „Újítsd meg a viseletet!” jelmondattal szeretné motiválni a jelentkezőket, hogy tervezzenek új, a mai korhoz illő, de népviselet ihletésű ruhadarabokat, kiegészítőket, ékszereket.

Jelentkezési határidő: 2021. május 07. éjfél.

További információk: https://hagyomanyokhaza.hu/hu/rajzpalyazat2021

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.