Magyar műholdon dolgozik a győri egyetem és a hatóság

Űrtávközlésre és kvantumkommunikációra is kap támogatást a győri Széchenyi István Egyetem.

Magyar Nemzet
Forrás: Sonline.hu2022. 12. 14. 13:07
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hatóság a tudatos fogyasztói döntéshozatal kultúrájának fejlesztésére, ezen belül a hírközlési, a médiajog, a tudományos-oktatási programok és a szakemberek képzésére nyújt támogatást, miután együttműködési megállapodást írt alá a Széchenyi István Egyetem és a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) – közölte a Somogy megyei hírportál, a Sonline.hu. 

A győri Széchenyi-egyetem a mérnöki-műszaki képzések egyik legfontosabb hazai központja. Oktatási és kutatási területei közé tartozik az ipari digitalizáció, a járműipar, a mobil távközlő rendszerek, a mikrohullámú technológia, valamint az űrtávközlés is. 

Fejlesztési és kutatási központjaiban olyan kutatásokon dolgoznak, mint például az önvezető járművek és a vezeték nélküli kommunikációs rendszerek.

Az együttműködés kiterjed a mezőgazdasági mikro- és makrorobotflották kommunikációs rendszerének fejlesztésére és kiépítésére, az autonóm robotok kommunikációjának megoldására, a mikrohullámú laboratórium fejlesztésére, valamint az űrtávközlés területére is. 

Az első komplett, saját gyártású győri műhold fejlesztésének elindítására is készül a győri intézmény. 

Az egyetem érintett szervezeti egységei – a Digitális Fejlesztési Központ, a Járműipari Kutatóközpont, a Gépészmérnöki, Informatikai és Villamosmérnöki Kar, valamint a Zalaegerszegi Innovációs és Képzési Központ – 2023. december 31-ig részesülnek a hatóság támogatásában.

Az eredeti írást Magyar műholdon dolgozik az egyetem és a hatóság címen megtekinthetik a Sonline.hu oldalon. 

Borítókép: a megállapodás aláírása (Forrás: Sonline)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.