Ezeket a karácsonyi fogásokat bátran elkészítheti szentestére
December 24-én a legtöbb családban rendszerint délután 4 és este 7 között kezdődik az ünnepi vacsora. A nagy múltú hagyományok miatt ilyenkor böjti ételeket szokás fogyasztani, így sok helyen a mai napig savanyú káposzta, halászlé, esetleg rántott vagy sült hal alkotja a menüsor gerincét. Desszertként legtöbben mákos, diós bejglit, mákos gubát készítenek. Cikkünkben az ünnepi asztalokon egyre gyakrabban megjelenő ételeken túl bemutatunk egy hagyományos karácsonyi receptet is, melynek elkészítése családi körben igazán jó kikapcsolódás lehet, főleg ebben a kissé furcsa, nem szokványos decemberben – írja az Origó.
Karácsonyi időszakban szinte minden családban kerül hal az asztalra valamilyen formában: halászlé, rántott hal, vagy roston sült harcsaszeletek, utóbbiak majonézes salátákkal, tartármártással az igaziak.
Bár régen alig kerültek karácsonykor csirkés ételek az asztalra, ma egyre többen készítenek szárnyas fogásokat az ünnep alkalmából, mely fűszerekkel és naranccsal igazán karácsonyivá tehető, de a kacsacomb is előnyös választás, mely akkor az igazi, ha kívül ropogós, belül pedig finom puhára sült.
Korábbi cikkünket ITT olvashatja tovább.