A DK skrupulus nélkül alkalmazza a politikai pedofíliát

Diáklányt használ kampányolásra Gyurcsány Ferenc előválasztási jelöltje.

Kis Ferenc
2021. 07. 16. 8:40
Gyurcsny Ferenc
Budapest, 2006. március 15. Gyurcsány Ferenc miniszterelnök beszéde után fellépõkkel beszélget a Magyar Nemzeti Múzeum lépcsõje elõtt az 1848-49-es forradalom és szabadságharc 158. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen a Múzeum-kertben. MTI Fotó: Illyés Tibor Fotó: MTI/ Illyés Tibor
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gyurcsány Ferenc pártja már gyerekeket is felhasznál az előválasztási kampányban. Az egyik képviselőjelöltjük, dr. Magóné Tóth Gyöngyi Mária a Facebook-oldalán tette közzé azt a rövid videót, amelyen egy középiskolás lány méltatja őt és arra buzdít mindenkit, támogassák Gyöngyi nénit.

A DK-s politikus-tanárnő a videóhoz írt rövid szövegben a szokásos baloldali lózungot alkalmazva vezeti fel a tanítvány mondandóját: „Lili még középiskolás, de már ő is egy jobb hazát akar, s ezért tenni is hajlandó. Egy olyan országot szeretne, ahonnan nem kell elmenni a fiataloknak, ahol szülőföldjükön boldogulhatnak.”

A kislány a videóban láthatóan előre megírt, betanult szöveget mond fel, amiben méltatja a DK-s jelöltet, mert „nagyszerű szervező, kiváló ember és politikus, aki bárkivel megtalálja a közös hangot és tényleg segíteni szeretne másokon”. – Ezért is szeretnélek kérni benneteket, hogy támogassátok Gyöngyit, mert biztos vagyok benne, hogy harcolni fog a jogaitokért, azért, hogy a ti érdekeitek is számíthassanak végre a politikában – zárul a diáklány kampánybeszéde.

A tanárnő egyébként korábban a Kalocsai Kulturális Központ igazgatója volt, de miután megyei képviselő-jelöltként a 2019-es önkormányzati választáson bekerült a közgyűlésbe, összeférhetetlenség miatt választania kellett a két pozíció közül, és ő a politikai karrier mellett döntött.

Lilike mellett akad még egy komoly mentora Gyöngyi néninek, hiszen Gyurcsány Ferenc a napokban járt Kalocsán és a kampányrendezvényen támogatásáról biztosította Magónét.

A baloldal vezére maga is előszeretettel használt fel gyerekeket különböző helyzetekben politikai célokra. Emlékezetes, hogy a 2006-os március 15-i ünnepségen a Múzeumkertben gyerekek álltak sorfalat Gyurcsány Ferenc mellett a színpad mindkét oldalán. Azért is volt visszataszító a gyerekek ilyen célú felhasználása, mert a megszokottnál szigorúbb biztonsági intézkedések közepette zajlottak az állami ünnepségek és az akkori kormányfő beszéde, a környező épületek tetejéről mesterlövészek pásztázták a tömeget. Mindez a választási kampányrendezvényeken tapasztalt felfokozott hangulat következménye volt, ugyanis Gyurcsány már akkor is kivívta a nemzeti elkötelezettségű emberek ellenszenvét, és fellépéseit szinte mindenhol hangos és felháborodott tüntetők fogadták. A rendkívüli óvintézkedések azt feltételezték, hogy a miniszterelnök akár merénylettől is tarthat, így különös felelőtlenség volt gyerekekkel körbevetetni magát.

De más megközelítésből is használt kampánycélokra gyerekeket Gyurcsány, 2005-ben például – a hivatalos kormányszóvivői beszámoló szerint – egy otthonról elszökött kislányt „talált” az utcán, majd vendégül látta az Apró-villában és másnap hazavitte Ceglédre.

A DK a 2018-as választási kampányban iskoláskorú gyerekeket is megbízott plakátragasztással. Fotókkal illusztrált beszámolók szerint iskolaidőben is terjesztették a 13–16 éves gyerekek a DK plakátjait, sőt azt nyilatkozták, hogy zsebbe, azaz feketén kapnak érte pénzt is. Gyurcsány erre úgy reagált: szeretné azt hinni, hogy a gyerekek segítséget nyújtottak a DK-t támogató szüleiknek.

Arra a kérdésre, hogy pénzt is kapnak-e a plakátolásért, azt felelte: – Ha ez így van, akkor valaki alaposan félreérti, hogy mi a helyes és mi a helytelen. Azt is hangsúlyozta, hogy a DK nem fizet plakátragasztásért vagy kampányolásért. Később a párt közleményben az állította, a három fiatal közül kettő felnőtt korú, a harmadik pedig, aki a két plakátoló mellett áll a fotón, DK-párttag szüleinek segített a kampányban, pénzt senki nem kapott, önkéntesként segítettek.

A pedofilellenes, gyermekvédelmi törvényt elutasították a parlamentben Gyurcsányék, a politikai pedofíliát pedig skrupulus nélkül alkalmazzák már. Lehet még ennél is lejjebb süllyedni?

(Borítókép: Gyurcsány Ferenc, beszéde után. Fotó:MTI/Illyés Tibor)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.