idezojelek

Lendvai Ildikó vérgőzös kirohanása: durván belerúgott a fideszes államtitkárba

A szocik egykori nagyasszonyának nagyon fáj Tusványos.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined
Fotó: Koszticsák Szilárd

A baloldal nem bírja megemészteni Tusványost. Az ő beteg magyarellenes koordináta redszerükből ugyanis teljes mértékben hiányoznak az olyan fogalmak, mint a nemzeti összetartozás, a nemzeti identitás és a haza. Lendvai Ildikó, a ma már gyakorlatilag nem létező szocialista párt egykori prominense ennek a frusztrációjának hangot is adott a Népszavában megjelent magasröptű írásában, ráadásul oly módon, hogy személyében támadta meg a Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkárát, Potápi Árpád Jánost.

„Ha én Orbán Viktor lennék, nem engedném nyáron össze-vissza kóricálni a csapatomat.(...) Az ember azt hinné, legalább Tusnádfürdőre nyugodtan el lehet engedni őket.(...) A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkáráról gondoltam a legkevésbé, hogy meglepetéssel szolgál. Kicsinyhitű voltam. Potápi Árpád a sajtó szerint váratlan vallomást tett arról, hogy ő csak Nagy-Magyarországot, lovat és nőt tud rajzolni. (Nem tudom, pont-pont-vesszőcskével próbálkozott-e már, tudnám ajánlani.) Ez »gyakorlatilag egész identitásomat kifejezi« – tette hozzá büszkén.”

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az nem derült ki pontosan, hogy az állampárt hajdani cenzorának mivel van baja, a Nagy-Magyarországgal, a nőkkel vagy esetleg a lovakkal. A Nagy-Magyarországot még értjük is, hiszen a balosok rettegnek tőle, mint az ördög a tömjénfüsttől. A lovaktól való fóbia viszont már kevésbé érthető, hiszen pont az egykori pártjában van, aki előszeretettel lovagol igaz, ő főként a méregdrága tengeri lovaglást kedveli. De, hogy a nőkkel mi lehet a baj, az teljesen érthetetlen. Arra azért kíváncsi lennék, hogy Ildikó mit tudna rajzolni, ha megkérnék, hogy pingáljon valamit, ami először eszébe jut. Gyanítható, hogy egy bazi nagy vörös csillag, esetleg egy sarló, kalapáccsal biztos papírra kerülne.

Azonban Lendvai vérgőzös kirohanásának igazi oka az, hogy nem bírja elviselni azt a vitathatatlan tényt, ami az elmúlt hétvégén is bizonyítást nyert, hogy Orbán Viktor és a magyar kormány politikájának ilyen sok követője van. Fájlalja, hogy ma már nem úgy mennek a dolgok, mint anno az ő idejében, amikor még meg lehetett mondani az embereknek, hogy mit szeressenek és mit nem.

Borítókép: Lendvai Ildikó, a Magyar Szocialista Párt országgyűlési képviselője a Demokratikus Koalíció Monoklis tüntetés - nőverő képviselőnek nincs helye a törvényhozásban címmel megtartott demonstrációján a Képviselői Irodaház előtt 2013. november 18-án. (Forrás: MTI Fotó: Koszticsák Szilárd )

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.