idezojelek

Tüttő Kata szőrén üli meg a lovat

Ő a szocik titkos fegyvere, és úgy tűnik, nem félnek használni.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined
Fotó: Szigetváry Zsolt

Felhévizy Félix rántott hús készítés során azon elmélkedett, hogy nagyon várja már a jövő évi EP-választásokat. Ott végre eljön az igazság pillanata, kiderül, hogy melyik ellenzéki formáció képes legalább minimális mértékben elérni a baloldali szavazókat. Gyurcsány ügyeskedik, minden pártból igazol, próbálja erősíteni a pártját, de azzal nem számol, hogy ő az igazi gátja annak, hogy jelentős mértékben növelni tudják a népszerűségüket. Az eddig sem volt kérdéses, hogy ő a főnök a baloldalon, mára azonban úgy tűnik, szinte csak a DK és Momentum rúghat csak labdába azon a térfélen. 

A baloldali pártok mindenesetre készülnek. Mint az a bejelentések alapján már tudható, hogy a Momentum EP-listavezetője Donáth Anna, a Párbeszédé Jávor Benedek, a DK-é pedig Dobrev Klára lesz. De a megszűnés szélére sodródott szocik is próbálkoznak. Méghozzá nem akárkit szeretnének az előtérbe tolni. A Magyar Nemzet ugyanis szocialista forrásokból úgy értesült, hogy várhatóan Tüttő Kata vezeti majd a párt EP-listáját, akinek kampánya, ha nem is teljes erőbedobással, de most május 1-jén megkezdődik, a listavezetőségéről szóló hivatalos döntés azonban csak ősszel születhet meg. Minden jel szerint a szociknál nagy a tanácstalanság, azonban úgy értékelik, Tüttő Kata városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes lehet a legjobb választás. Tüttő mindenesetre a Forbes legbefolyásosabb nők idei listáján az előkelő 9. helyet szerezte meg, ahol a kormánypártisággal nem vádolható üzleti lapban az alábbi jellemzés olvasható a neve mellett: 

„Tüttő Városházán belüli ügyeinek sokszor keresztbe tett a központosított beruházási politika, de forrásaink szerint önállósága és munkabírása sok falat áttört. Sajtóinformációk szerint az MSZP őt indíthatja a 2024-es európai parlamenti választásokon. Igaz, a párttól még nem érkezett ilyen bejelentés.”

A szocik új favoritja többször kiverte már a biztosítékot az embereknél, először akkor, amikor a válság kellős közepén, 2021-ben a saját közösségi oldalán dicsekedett el azzal, hogy a milliomosok kedvenc, méregdrága hobbiját, az úgynevezett tengervízi lovaglást választotta nyaraláskor. Majd azzal hívta fel magára a figyelmet, szintén közfelháborodást keltve, hogy spórolásra, egészen pontosan kevesebb autózásra kérte a budapestieket, miközben ő maga is rendszeresen így közlekedik. Nincsenek könnyű helyzetben a szocik, mert Gyurcsány Ferenc gyakorlatilag elszívja előlük a levegőt, és mivel komoly mondanivalójuk nincs, így egyre csak morzsolódik a szavazótáboruk, Tüttő Kata lehet az utolsó esélyük. A szocik prominensei korábban már többször nemtetszésüket nyilvánították ki a DK politikája miatt. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kunhalmi Ágnes, a párt társelnöke az ATV-ben fakadt ki:

„Ez a rossz hangulatkeltés, az, hogy erkölcsileg hogy veszekszünk, hogy ők állandóan csak arra törekednek és pezsgőt bontanak, ha valahonnan áthoznak egy embert […] ez nagyon szűk látókörűségre vall.”

Majd azt is hozzátette, hogy szerinte az a politika, amit Gyurcsány Ferencék folytatnak, sehová sem vezet. De a párt elnökségi tagja, Andor László is erős kritikával illette a Gyurcsány-párt ténykedését: „A Demokratikus Koalíció (DK) felvásárolja a többi baloldali párt politikusait, ezzel pedig csak árt az ellenzéki összefogásnak” – jelentette ki a 24.hu D€LLA című podcastjében. 

– Ha valóban ráesik a választás, Tüttő ezzel a döntésével, pártjának ebben a kilátástalannak tűnő helyzetében, úgymond szőrén üli meg a lovat, de erről a lóról bizony nagyon nagyot is lehet esni, nem úgy, mint a tengervízi hobbilovaglás során. Gondolta magában Felhévizy, majd sietett vissza a konyhába, nehogy odakapjon a rántott hús, hiszen készül a vasárnapi ebéd.

Borítókép: Tüttő Kata érkezik az MSZP rendkívüli tisztújító kongresszusára, a budapesti Syma rendezvénycsarnokba 2014. július 19-én (Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Pilhál Tamás avatarja
Pilhál Tamás

Endréék megmondják a tutit

Szentesi Zöldi László avatarja
Szentesi Zöldi László

Kultúra és ellenkultúra

Gajdics Ottó avatarja
Gajdics Ottó

Ez eddig a legnagyobb átverés

Fricz Tamás avatarja
Fricz Tamás

Az EU jelen formájában ártalmas Európának

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.