idezojelek

A magyaroknak ismét igazuk lett, itt a bizonyíték!

A baloldali gyűlöletkeltés margójára.

Felhévizy Félix avatarja
Felhévizy Félix
Cikk kép: undefined

Felhévizy Félix nagyon szereti a filmeket. Főként a történelmi témájú mozik szerelmese, de kedveli a krimiket és a drámákat is. Ha pedig egy olyan film készül, amelyik magyar történelmi eseményeket dolgoz fel, akkor az különösen felkelti Félix érdeklődését. Eddig két alkalommal szólt vasárnapi jegyzete mozifilmről. A hírlapíró először az Elkxrtuk című film kapcsán írta le a gondolatait. Kálomista Gábor filmje, a 2006-os, Gyurcsány nevével fémjelzett őszödi beszéd és az azt követő, gyakorlatilag vérbe fojtott tüntetéssorozat eseményeit dolgozta fel nagyszerűen. Másodszor a Blokád című filmről értekezett, mely mozi az 1990-es taxisblokád történetét és a rendszerváltás utáni első, szabadon választott miniszterelnök, Antall József történelmi, politikai szerepét dolgozta fel. 

Mind a két alkotás rendkívül jól sikerült, nagyon tetszett Félixnek, így a hírlapíró büszkén kerekedett fel nemzeti ünnepünkön, szíve fölé tűzött kokárdával megnézni a történelmünk egyek legfontosabb napját feldolgozó és Petőfinek emléket állító legújabb magyar kalandfilmet, a Most vagy sohá!-t. Természetesen ez csak Felhévizy tapasztalata,  de az Elkxrtuk és a Blokád nézőihez képest Lóth Balázs filmjére sokkal több fiatal volt kíváncsi. Ha pedig ez a tendencia általános lesz, akkor már elérte a film az egyik legfontosabb célját: eljutott a fiatalokhoz, meg tudta őket is szólítani. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nagyon fontos dolog hazánk hőseire méltóképpen emlékezni és felemelni őket, megmutatni, hogy bizony nekünk magyaroknak valódi, hús-vér ikonjaink voltak és vannak, nem csupán izmosra rajzolt, földöntúli képességekkel rendelkező színes képregényhősök. A Most vagy soha! nagyon fontos film. Végre, hosszú idő után olyan történelmi kalandfilm készült, amely méltóképpen mutatja be Petőfit, Jókait, Vasvárit és az üde, csillogó tekintetű márciusi ifjakon keresztül ezt a történelemkönyvek lapjairól mindannyiunk számára ismert napot, március 15-ét. 

A film valódi szuperprodukció, lélegzetelállító látványvilággal, csodálatos jelmezekkel, hollywoodi akciójelenetekkel. 

A színészek, a Petőfit alakító Berettyán Nándor, a Szendrey Júliát megszemélyesítő Mosolygó Sára, a Jókai és Vasvári bőrébe bújó Koltai-Nagy Balázs és Fehér Tibor, valamint a sötét oldalt képviselő Farkas császári titkosrendőr, Horváth Lajos Ottó és a végül a jó oldalt választó Meyer, Jászberényi Gábor fantasztikusan és nagyon hitelesen játszik. 

Jelenet a filmből – Forrás:  Fórum Hungary

A baloldal természetesen előszeretettel hivatkozik arra, hogy a legdrágább magyar film a Most vagy soha!, pedig ahogy azt Rákay Philip, a mozi társproducere és társ-forgatókönyvírója mondta, a hét évvel ezelőtt készült Kincsem reálértéken drágább volt, hiszen azóta minimum megduplázódtak a költségek. 

A baloldal támadja is rendesen az alkotást minden fórumon. Még az IMDB moziadatbázist is ellepték a trollok és 1-esre értékelték a mozit, már a bemutatója előtt, anélkül, hogy megnézték volna. Úgyhogy ezekre a véleményekre teljesen felesleges adni, mert csupán az irigység és a gonoszság vezérli a mögöttük álló embereket. 

Félixnek nagyon tetszett a film, számos pontján meghatódott, amihez nagymértékben hozzájárult Gulya Róbert remek filmzenéje is. Mindent egybevetve egy szórakoztató, tiszta, világos, érthető, pozitív üzenetet hordozó és a magyarok szívét megdobogtató alkotás született. 

Felhévizy büszkén, elégedetten, kisimítva a kokárdáját lépett ki a moziteremből, és látva a többi néző mosolygós arcát, úgy értékelte, hogy eljutott az emberekhez a film üzenete.

– Egy közös volt az Elkxrtuk, a Blokád és a Most vagy soha! című filmekben, mind a három miatt kikészült, prüszkölt a baloldal, minden rossznak, gagyinak elhordta a produkciókat, de végül visszavonulót kellett fújniuk, mert ezeknek a filmeknek el kellett készülniük, hogy bebizonyosodjon végre, nekünk, magyaroknak van igazunk, akármit is szajkóznak a nemzetközi baloldal felkent magyarországi képviselői. A moziból kilépő fiatalok meghatottan csillogó arcát látva leszögezhetjük, hogy ismét hiábavaló volt a baloldali gyűlöletkeltés. Úgyhogy három a magyar igazság! Irány a mozi, várnak mindenkit a márciusi ifjak! – gondolta magában Felhévizy, és ebben a csodaszép időben az erkélyén ülve, elégedetten kortyolt bele a reggeli kávéjába.

Filmadatlap

A Most vagy soha! a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, forgatókönyvét Kis-Szabó Márk, Rákay Philip és Szente Vajk írták, rendezője Lóth Balázs, a film képi világáért Dobos Tamás operatőr felelt. A produceri feladatokat Csincsi Zoltán, Fülöp Péter és Kriskó László látták el, kreatív producerei Rákay Philip és Szente Vajk. A film látványtervezője Pető Beatrix, jelmeztervezője Velich Rita, vágója Kertai Gábor és Hegedűs Gyula László, zeneszerzője Gulya Róbert.

Főszereplők: Berettyán Nándor (Petőfi Sándor) és Mosolygó Sára (Szendrey Júlia). Kiemelt szerepekben látható még: Koltai-Nagy Balázs (Jókai Mór), Fehér Tibor (Vasvári Pál), Horváth Lajos Ottó (Farkasch, a titkosügynök), Jászberényi Gábor (Meyer, a rablóvezér), Lukács Sándor (Ignatz von Lederer), Nagy Sándor (Emich Gusztáv), Szerednyey Béla (Landerer Lajos). 

Borítókép: trikolor (Fotó: Hahn Róbert)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Jeszenszky Zsolt avatarja
Jeszenszky Zsolt

Így lett Irán Izrael fő ellensége

Ágoston Balázs avatarja
Ágoston Balázs

Magyarország nem volt szószegő

Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

A rendszerváltás mint tananyag

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

A történelem főutcáján

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.