Budapest körüli kisebb-nagyobb városok és községek már az ezredfordulón izgalmas célpontokat nyújtottak a fővárosiaknak s teljes természetességgel integrálódtak a gasztro-forradalomnak nevezett minőségelvű megújulás folyamatába.
A főváros közelsége döntő, a zseniális Walter nem tudott megmaradni Perbálon, míg Budakeszi, Nagykovácsi, Solymár, Üröm, Budakalász, Pécel, Csömör, Nagytarcsa, Kistarcsa, Gyömrő stb. vendéglátóhelyei, amennyiben valami izgalmasat nyújtanak, számíthatnak a budapestiek érdeklődésére.
Pest vármegye legnagyobb városa, a több mint hetvenezer lelket számláló Érd is ezek közé tartozik, nem véletlen, hogy a frissen nyílt fővárosi helyekről rendszeresen és részletesen tudósító „We Love Budapest” vagy a „Street Kitchen” portál hírt ad az érdi nyitásokról is, mint pár hónapja a Casa Deligioról vagy e hónap elején a Barkáról .
A minap mi is kiruccantunk ide, s az említett két remek egység mellett betértünk az országos hírű Pataki cukrászdába is. Társaságunk úgy szavazott, hogy az ebédet is Érden fogyasszuk el, így aztán egy kávézó és két cukrászda letesztelése után beültünk a város legnépszerűbb éttermébe, már amennyiben irányadónak tartjuk Tripadvisor s az ittjartam.hu közönségének egybehangzó ítéletét. Merthogy mindkét portálon toronymagasan vezet az 1995-ben indult Branco Steak House.
A helyet két testvér nyitotta, akik korábban egy magyaros éttermet vezettek, de egy észak-amerikai körutazás során elhatározták, hogy profilt váltanak, s a továbbiakban western hangulatú steak-házat fognak működtetni. A számításuk bevált, a hely azóta is sikerrel működik, olyannyira, hogy hétvégén tanácsos asztalt foglalni. A vadnyugati dizájnt kellemes country-zene egészíti ki.

Diczkó László kabai kistermelő kézműves chilikészítményeit is kérhetjük az ételekhez, a fizetőpulttal szemben a mosdó felé vezető lépcső aljában a falra szerelt szekrénykében csodálhatjuk meg őket, mindegyik mellett feltüntették az adott chilipaprika a Scoville skála szerinti csípősségmértékét. A lista élén az áll, hogy „A méregszekrény tartalma”. Az asztalon menzára való só- és borslisztszóró a steakhouse-ba illő darálók helyett. Összességében ezzel együtt hangulatosnak mondható a hely, jó itt elüldögélni.