időjárás 6°C Miklós 2022. december 6.
logo

Hrutka János távozik, ha ezzel segít

Nemes Károly
2002.01.24. 00:00

Ellentmondásos helyzetbe került az utóbbi hetekben Hrutka János, a Ferencváros válogatott védője. Csapatával jelenleg ugyan Cipruson edzőtáborozik, ám az egyesület szívesen túladna rajta…

- Labdarúgás -

Esetünkben fontos – ha nem a legfontosabb – az egyesületi kitétel, hiszen Hrutka hivatalosan az FTC Labdarúgó és Sport Kft. alkalmazottja, ám fizetését nem a gazdasági társaság állja, hanem a Furulyás János vezette klub. Márpedig a futballista hároméves összjövedelme az aláírási díjjal és a havi fizetéssel eléri a bruttó 93 millió forintot – amit Várszegi Gábor, a ferencvárosi futballcsapatot megvásároló Fotex Rt. képviselője is irreálisnak tartott. Olyannyira, hogy nem kívánta átvállalni a hátvéd fizetését, de azt igen, hogy játéklehetőséget ad neki.
Akárcsak az összeg nagyságát (néhány hónappal ezelőtt), az eladási szándékot is Furulyás János hozta nyilvánosságra (néhány hete egy elnökségi ülést követő sajtótájékoztatón), de kérdés, mit szól ehhez a játékos.
– Én csak egy dolgot tudok biztosan, mégpedig azt, hogy 2003 nyaráig a Ferencvároshoz köt a szerződésem – ismerteti az ügy egyetlen biztos pontját Hrutka. – Nem szeretnék elmenni a klubtól, de ha egy ilyen lépéssel éppen a Fradit segítem, akkor távozom. A vezetők nem tájékoztattak arról, hogy súlyos gondok lennének, sőt sokáig azt sem tudtam, hogy engem az egyesület fizet, és nem a labdarúgást működtető gazdasági társaság. Nem fogom fel tragikusan az ügyet, hiszen a futball már elsősorban üzlet, a játékos pedig annak a tárgya, tehát ha jó ajánlatot kapok – és ha a klub is jól jár –, akkor eligazolok.
Hrutka akkoriban megdöbbenve látta viszont szerződésének legfontosabb adatait az újságokban, és most is döbbenten értesül a nyilvánosságra jutó információkról, márpedig az FTC háromszoros bajnokaként, háromszoros Magyar Kupa-győzteseként és háromszoros Szuperkupa-győzteseként úgy érzi, megérdemli, hogy ne a sajtóból értesüljön a róla szóló ügyekről.
– Szeiler József ügyvezető eddig csak arról tájékoztatott, hogy egy külföldi csapat érdeklődik utánam, de semmi többről nem tudok. Szintén csak egy beszélgetésen vetődött fel, hogy Bicskei Bertalan együtteséhez, a kínai Senjanghoz szerződnék, de az elképzelés ennyiben is maradt – jegyezte meg a játékos, s hozzátette: – Hogy hol folytatom tavasszal? Biztosan nem tudom, de a legvalószínűbb, hogy a Ferencvárosban.
A Rudinak becézett futballista azt sem érti, miért éppen most került napirendre az ügy.
– Másfél éve játszom újra a Fradiban, a klubnak tehát volt lehetősége, hogy eladjon, ami még akkor sem történt meg, amikor nyáron, az utolsó három bajnoki meccsen három gólt szereztem, és aranyérmesek lettünk. De most, hogy a közelgő közgyűlésen személyi kérdések is napirendre kerülnek, újra téma a szerződésem…

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.